Pogosta vprašanja za starše in otroke

 1. Zakaj nimate dekliških ekip?
  Pred več desetletji je po razpadih nekdanjih odbojkarskih klubov prišlo do nastanka novih, med katerimi so nekateri začeli samo z dečki, drugi pa samo z deklicami in ta delitev se je obdržala vse do danes. Uvajanje dekliških skupin bi za naš klub pomenilo prevelik organizacijski zalogaj, poleg tega pa v Ljubljani že uspešno deluje nekaj kakovostnih ženskih odbojkarskih klubov. Pred nekaj leti smo sicer poskusili sami začeti delati z najmlajšimi dekleti (zmajčice), vendar smo kasneje to opustili.
 2. Katera starost je primerna za začetek igranja odbojke?
  V naši skupini mini in male odbojke igrajo otroci od 9. do 11. leta, ki potem sčasoma nadaljujejo v skupini starejših dečkov in naprej. Poudariti je treba, da tudi kasnejši začetek igranja ni prepozen. V naše ekipe se naknadno vključujejo tudi fantje, ki so prej trenirali kak drug šport ali v kakem drugem klubu. Med našimi današnjimi prvoligaškimi igralci so tudi taki, ki so se z odbojko začeli ukvarjati šele ob koncu osnovne šole.
 3. Kje in kolikokrat tedensko potekajo treningi odbojkarske šole ACH Zmajček?
  Najmlajši trenirajo dvakrat tedensko, starejši pa trikrat in več. Večina treningov poteka v Športni dvorani v Črnučah (pri OŠ Maksa Pečarja). Za prvi trening se oglasite pri nas v ponedeljek ob 16.30 ali pa v sredo ob 17.00.
 4. Ali se lahko v odbojkarsko šolo vpiše samo v začetku šolskega leta?
  Ne. Priključite se lahko kadarkoli med sezono, od septembra do maja. V vsaki starostni skupini imamo dve selekciji (začetniki in taki, ki že nekaj znajo), tako da lahko vsakega novega igralca vključimo v primerno sredino.
 5. Ali se lahko otrok udeležuje manj treningov na teden (ker kak dan v tednu ne more)?
  Da.
 6. Koliko znaša mesečna vadnina in kaj je vanjo vključeno?
  Vsak igralec je tudi član društva. Za članstvo plača letno članarino, za vadbo in tekmovanja pa mesečno vadnino. Letno članarino društvu poravna vsak član ekipe in znaša 60 EUR (za vso sezono). Mesečna vadnina za sezono 2018/19 znaša 40 eur in se plačuje 10 mesecev (september 2018 – junij 2019). V novembru se izda račun, za prvi del vadnin v višini 160 EUR (4 meseci) in nato še v marcu za  drugi del vadnin v višini 240 EUR (6 mesecev). Starši se sami odločijo o načinu plačevanja (mesečno plačilo vadnine, enkratno plačilo, kombinacija). Za igralce, ki se treningov udeležujejo dvakrat ali enkrat tedensko, se vadnina zmanjša za 10 oziroma 20 EUR.
 7. Ali imajo igralci aktivnosti tudi poleti?
  Aktivnosti se zaključijo ob koncu šolskega leta, priprave na naslednjo sezono pa se začnejo okrog 20. avgusta. V času poletnih počitnic so fantje prosti, oziroma se sami organizirajo z igranjem odbojke na mivki.
 8. Kako naj za svojega otroka izberem primerno odbojkarsko šolo?
  V Ljubljani deluje več odbojkarskih šol. Pozanimajte se, kje imajo treninge, kdo so trenerji, kaj vam šola ponuja. Važno je, da se vaš otrok ujame s soigralci in s trenerjem. Kasneje, za tiste igralce (kadete, mladince), ki bi se radi temu športu resneje posvetili, je pomembno tudi, v kakšni konkurenci klub tekmuje in kakšno perspektivo nudi igralcu za razvoj in napredek. OK Črnuče ima v sezoni 2018/19 prvo ekipo v 1. državni ligi, drugo ekipo, v kateri igrajo tudi mladinci in nekateri kadeti, pa v 2. državni ligi.
 9. Kje lahko dobim dodatne informacije?
  Pokličite Andreja Jeriča na telefon 031 769 447. Glej tudi druge kontakte in splošno o klubu in odbojkarski šoli ACH Zmajček.