Zadnji ligaški turnir starejših dečkov

Že pred zadnjim turnirjem skupine A lige – zahod, ki je tokrat potekal v Logatcu, so bili znani polfinalisti letošnjega DP v kategoriji starejših dečkov. Črnučani višje od 4. mesta na lestvici niso mogli priti, zato je trener Premelč na prvi tekmi proti Kamniku ponudil priložnost za igro tudi igralcem, ki so manj nastopali na uradnih tekmah. Po dolgem času smo na igrišču videli “znan” obraz, proti Calcitu je zaigral Mik Podogorski, organizator igre je bil Anže Ivanc, družbo pa so jim delali Aljoša Škorjanc, Jaka Hribar, Luka Tepič in Martin Oblak.

Prvi niz so po solidni igri dobili mladi Črnučani, v dobri veri, da bodo s podobno igro lahko nadaljevali tudi v drugem nizu, sta priložnost za igro dobila tudi Sešek in Rojc. A se je zapletlo. Kamničani so našim fantom hitro ušli na varnih 5 točk razlike, predvsem zaradi lastnih napak v napadu in sprejemu začetnega udarca, so Črnučani niz izgubili. Tudi Ivanc ni najbolje taktično odreagiral pri nekaterih podajah, kljub temu pa ga lahko pohvalimo za pogumen nastop.

V skrajšanem tretjem nizu sta sicer v prvi postavi začela Rutar in Murkovič, ki do tega trenutka nista vstopila v igro, začetek niza je bil vzpodbuden, ko je Murkovič zaključil napad preko prvega tempa, vendar to ni bilo dovolj za preobrat, ritem igre iz prvega niza je bil izgubljen. Malce preveč na silo in brezglavo so igrali naši fantje, Calcit je odigral svojo najboljšo predstavo v letošnji ligi in pošteno jim lahko čestitamo za prvo zmago.

Pred drugo tekmo proti Logatcu je naša ekipa že na ogrevanju delovala mlačno in nesamozavestno, zato je nekaj krepkih, vendar pozitivnih, motivacijskih besed bilo potrebnih s strani trenerja Premelča, da so fantje začeli verjeti vase.

Kdor je bil tokrat z nami in navijal za nas, je lahko v prvem nizu proti favoriziranemu domačinu, videl dobro, borbeno in učinkovito predstavo Črnučanov, ki so domačine z nepopustljivo igro silili v napake. Težko bi opisali vse akcije in dogajanje, vendar če se kdo vsaj malo spozna na odbojko, je užival v predstavi obeh ekip. Malce bolj so bili po dobljenem prvem nizu zadovoljni gostje iz Črnuč, ki so v drugem nizu vse niti igre in tudi zmage držali v svojih rokah, do rezultata 21:18, ko je našim igralcem popustila zbranost. Po napaki 8 sekund na začetnem udarcu, je sledila napeta končnica, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, ko je žoga nasprotnika že zelo očitno letela izven igrišča, pa jo je v žaru borbe mladi Oblak vrnil v igro in s tem kar malce zmedel soigralce. Izid drugega niza je bil tesen, na žalost v korist domačinov. Sledil je tretji niz, v katerem pa naši fantje niso več imeli moči in zmogli napora, da bi premagali prebujene domačine. Sicer puške ravno nismo vrgli v koruzo, je bilo pa očitno, da je izgubljen drugi niz pustil posledice. Zaslužena zmaga Logatca z 2:1, za nas pa dobra izkušnja za doseganje boljše igre in rezultatov!

Ni kaj, fantje, smo v polfinalu DP! Formo je do naslednjega turnirja, ki bo 15.maja 2016 potrebno dvigniti, birme, bolezni, poškodbe, ekskurzije, počitnice, razne opravke, šolo, praznovanja, družinske izlete in še kaj, pa čimprej “oddelajte” in se pripravite na nove podvige. Vztrajajte, bodite srčni in potrpežljivi, bodite ekipa in vzpodbujajte drug drugega na odbojkarski poti.

Nasprotniki ne bodo počivali, čaka nas Šempeter, Maribor in Salonit. Zaupajte vase, komaj čakamo naslednje tekme!!

Hvala tudi vsem staršem in Juretu za podporo s tribun!

You may also like...