Ekipa 1.DOL 2017/18

Prva članska ekipa OK ČRNUČE je obdržala večji del zasedbe, ki je lani osvojila 1. mesto v 2. DOL. V ekipi je še vedno glavni poudarek na vzgoji mladih, predvsem domačih igralcev, katerim pa smo pridružili še nekaj izkušenejših fantov, predvsem v sodelovanju z ACH Volley.

Pred ekipo je letos nov velik tekmovalni izziv, ki se imenuje 1.DOL. Cilj ekipe v tekmovalnem smislu za sezono 2017/18, je borba za modro skupino in s tem zagotovljen obstanek med elito.

Sestava ekipe

Glavni trener ekipe ostaja Marko Brumen, kateremu bo v vlogi pomočnika pomagal Matic Brumen. Za kondicijo bo skrbel Tiho Polgar, medtem ko bo Primož Dirntiš na mestu statistika poskrbel, da bo trenerski štab vseskozi imel prave in točne podatke.

Mesto prvega organizatorja igre bo tako kot lani pripadlo Svitu Hafnerju, ki je  iz Kranja dokončno prestopil v našo sredino. Enako velja tudi za odličnega centralnega blokerja Nejca Uršiča.

Od lanske zasedbe so v ekipi ostali tudi še sprejemalec Bine Slovnik, ki je bil lani eden od motorjev ekipe in Klemen Ponikvar, ki se je lani izkazal na mestu korektorja. Tem nekoliko izkušenejšim igralcem, pa se je pridružilo še pet mladih igralcev iz domače črnuške odbojkarske šole, ki se lahko pohvalijo z lanskoletnim naslovom državnih mladinskih prvakov Slovenije. To sta – centralna blokerja Aleksander Tepić in Erik Kodrič, sprejemalca Martin Valenčič in Žiga Kumer, ki bo v letošnji sezoni odigral na mestu libera ter mladi organizator igre Gregor Mihelčič.

Ekipi so se na novo pridružili trije mladi igralci, ki so ali so bili vsi člani mladih reprezentanc Slovenije. To sta sprejemalca Žiga Donik (prihaja iz ACH-ja) in Žiga Čopi (prihaja iz Frama), ter korektor David Kumer (prihaja iz ACH-ja). Sad dobrega sodelovanja z ekipo ACH Volley pa je tudi vrnitev v matični klub centralnega blokerja Stjepana Jurića.

Glede na lansko  sezono bo ekipa osiromašena za Gašperja Plahutnika, ki se je posvetil odbojki na mivki. Zapušča nas tudi Aleš Kegljevič, ki bo svoje izzive iskal drugje. Organizator igre Jurij Žavbi pa se bo v ekipi ACH Volley preizkusil kot pomočnik trenerja.

Nekaj fantov iz naše lanske prve ekipe bo nadaljevalo z igranjem v 2.DOL in sicer v okviru naše 2. članske ekipe. Tam si bodo ti mladi fantje nabirali izkušnje in se pripravljali za tekmovanja na najvišjem nivoju. Ekipo v 2.DOL bo vodil Tihomir Polgar, pomočnica pa bo Marina Crnjac. Druga ekipa bo sestavljena izključno iz doma vzgojenih igralcev. Izjema bo le organizator igre Jani Konjedic, ki je še lani igral za Calcit Volleyball.

Cilji v prihajajoči sezoni

Če je bilo pred začetkom sezone čutiti še nekaj nervoze in negotovosti se je le ta po uvodnih treningih in kratkih pripravah na Ravnah na Koroškem, s prvimi pripravljalnimi tekmami dokončno razblinila. Tekme so namreč potrdile, da bo ekipa OK ČRNUČE v letošnji sezoni dokaj enakovredna večini ekip v 1. DOL in da uvrstitev v modro skupino ni le pobožna želja. To so dokazali tudi na pripravljalnem turnirju v Hočah, ko so v konkurenci domačinov, Krke in prvoligaša iz Avstrije Weiz, brez izgubljenega niza osvojili prvo mesto.

Tako igralci, kakor tudi vodstvo se zavedamo, da pot do uresničitve zadanih ciljev s tako mlado ekipo nikakor ne bo lahka, saj je povprečna starost naše ekipe nekaj manj kot 22 let.

Dolgoročni cilji

Poslanstvo našega društva je vzgoja lastnih mladih perspektivnih igralcev, ki bi postopoma korakali preko vseh naših mladih in članskih selekcij ter nato najboljši med njimi preko ekipe ACH Volley Ljubljana postali zvezda stalnica v reprezentanci Slovenije in v evropskih klubih.

Poleg tega v klubu spodbujamo in zahtevamo primerno obnašanje vseh igralcev tako na treningih kot tudi na tekmovanjih. Naša osnovna načela so, da morajo vsi udeleženci, tako trenerji, igralci, starši in gledalci, poleg tekmovalnih ciljev, v največji meri upoštevati načela fair playa in etična, moralna ter športna načela. Izražanje vseh na omenjenih dogodkih mora biti strpno, preudarno, kulturno ter brez neprimernega besednjaka.

V letošnji sezoni bomo Črnučani igrali večino tekem v Hali Tivoli, v prihodnji sezoni pa upamo, da bo imela naša prva članska ekipa domicil v novi domači dvorani, katero pospešeno gradijo v Črnučah.

Svit Hafner, kapetan ekipe:

V letošnji sezoni se je ekipi priključilo nekaj sveže moči, ki jo bomo še kako potrebovali. Smo najmlajša ekipa v ligi, vendar pa to ne pomeni, da smo povsem neizkušeni. Glavni akterji imamo kar nekaj prvoligaških izkušenj in upam, da bomo kot novinec z mladostjo in zagnanostjo pozitivno presenetili ostale ekipe. Ekipa se je odlično ujela. Glede na rezultate s trening tekem ocenjujem, da se bomo lahko kosali z ostalimi prvoligaškimi ekipami. Glavni cilj sezone je obstanek v ligi, seveda pa je zaželen cilj tudi uvrstitev v modro skupino.