Ekipa 1.DOL 2018/19

V letošnjo sezoni bo ekipa OK ČRNUČE, ki je lani prvič nastopala v 1. ligi, končno dobila »domače gnezdo«, novo zgrajeno športno dvorano v Črnučah. Klub že ves čas delovanja namenja poglavitno pozornost vzgoji lastnih mladih igralcev v odlične in vrhunske odbojkarje. Pred pomlajeno prvoligaško člansko ekipo je letos velik izziv, obstanek med elito v Sloveniji.

Pomlajena ekipa doma vzgojenih igralcev

Glavni trener ekipe že tretje leto ostaja izkušeni Marko Brumen, ki mu bo v vlogi pomočnika prav tako kot lani asistiral Matic Brumen.

V primerjavi z lansko sezono bo ekipa dodobra prevetrena, saj je bilo treba nadomestiti več kot polovico ekipe. Večino igralskega kadra bomo dopolnili z mladeniči, ki prihajajo iz črnuške odbojkarske šole in so se v prejšnjih dveh sezonah kalili v drugi ligi.

Organizatorja igre bosta Gregor Mihelčič (1998) in Nejc Marovt (1998), ki je v našo sredino prestopil iz Šempetra. Marovt in Žiga Čopi (1997), ki se je lani dobro utrdil na mestu sprejemalca, sta edina letošnja igralca, ki ne izvirata iz domače odbojkarske šole. Zato lahko mirno zapišemo, da bomo v Črnučah gledali eno najbolj domačih ekip v državnem prvenstvu.

Pomembno odgovornost bo nosil izkušeni sprejemalec Bine Slovnik (1994), v preteklosti tudi že član ACH Volleyja, ki bo tako kot lani eden od motorjev ekipe. Lani so se na prvoligaških tekmah že uveljavljali korektor Martin Valenčič (1999), bloker Aleksander Tepić (1998) in sprejemalec Žiga Kumer (1999), ki bodo v novi sezoni prevzemali še vidnejšo vlogo. Njim se bo pridružilo pet perspektivnih igralcev iz domače odbojkarske šole, ki so bili njihovi soigralci v mlajših selekcijah. To so bloker Filip Rutar (1999), libero Maj Slobodnjak (1999), bloker Aljaž Gornik (1998), korektor Blaž Vilar (1997) in sprejemalec Din Hodžić Šlejkovec (1998).

Zanimivo je, da se kar deveterica izmed članov letošnje prvoligaške ekipe ponaša z naslovom mladinskega klubskega državnega prvaka iz ene od prejšnjih dveh sezon, ko so Črnučani obakrat zmagali v mladinski konkurenci. Kar štirje Črnučani letnika 1999, Kumer, Rutar, Kodrič in Valenčič, so v pretekli sezoni zaigrali tudi za mladinsko reprezentanco Slovenije, pred tem pa je bil mladinski reprezentant tudi Tepić.

Malo za šalo, malo zares, lahko omenimo tudi, da bi ljubljanska univerza z našimi člani lahko sestavila konkurenčno ekipo, saj imamo med njimi študente tehnike, naravoslovja in družboslovja.

V primerjavi s lansko sezono bo ekipa osiromašena za organizatorja igre Svita Hafnerja in korektorja Davida Kumerja, ki sta prestopila h Krki. Centralni bloker Nejc Uršič je okrepil vrste Šoštanja, sprejemalec Žiga Donik pa se vrača v Maribor. Erik Kodrič je odšel na študij v Kanado, kjer bo igral za ekipo univerze New Brunswick. Stjepan Jurić in Klemen Ponikvar pa končujeta odbojkarski karieri v prvoligaški konkurenci.

Kljub temu, da bo povprečna starost ekipe le okoli 20 let, novo sezono začenjamo vedro in optimistično. Posebej nas veseli, da bomo po nekaj desetletjih ponovno igrali v Črnučah. Z novo športno dvorano so izpolnjeni pogoji, da se bo lahko odbojka na najvišjem nivoju ponovno zasidrala v domačem okolju in pred domačimi gledalci, zato motivacije igralcem zagotovo ne bo manjkalo.

Marko Brumen, trener ekipe:

V letošnji sezoni smo izgubili jedro ekipe, saj je odšlo kar šest kvalitetnih igralcev, za katere bo izredno težko najti ustrezno zamenjavo. Zato nas čaka ogorčen boj za obstanek. Ekipa je izredno mlada in temu primerno neizkušena. Vsi skupaj vlagamo precejšnje napore, da bi v igri napredovali, vendar nas čaka še ogromno dela praktično v vseh segmentih igre. Eden poglavitnih ciljev sezone je poleg obstanka v ligi še čim večji napredek posameznikov, da bi v prihodnjih sezonah uspešno stopili na odbojkarski zemljevid. Prestop iz mladinske konkurence v člansko bo za večino hud zalogaj, zato bomo morali ostati skromni in čvrsto na tleh. V ekipi imamo nekaj biserov in delo z njimi je pravi izziv.

Dres št.IgralecLeto rojstvaIgralno mestoVišina
2Gregor Mihelčič1998podajalec195
4Din Hodžič Šlejkovec1998sprejemalec192
5Žiga Čopi1997sprejemalec192
6Blaž Vilar1997korektor194
7Aljaž Gornik1998bloker193
8Aleksander Tepić1998bloker199
9Žiga Kumer1999libero183
11Nejc Marovt1998podajalec183
12Filip Rutar1999bloker202
14Bine Slovnik (C)1994sprejemalec189
16Martin Valenčič1999korektor202
18Maj Slobodnjak1999libero181

Glej tudi:

 

Marko Brumen, trener

Matic Brumen, pomočnik trenerja