Dan šole ACH Zmajček 2019

OK Črnuče in OK ACH Volley Ljubljana vsako leto priredita tradicionalni športno-družabni dogodek z imenom Dan odbojkarske šole ACH Zmajček.

Namen prireditve je popularizacija odbojke med mladimi, druženje otrok z njihovimi vzorniki, prikaz odbojkarskega znanja najmlajših klubskih selekcij in seznanjanje staršev članov odbojkarske šole z aktivnostmi kluba.

Letos je dogodek potekal 12. januarja 2019 v novi dvorani Črnuče, v preteklih letih pa smo gostovali v drugih ljubljanskih dvoranah (Gimnazija Bežigrad, ŠD Gib).

Dogodka se je udeležil tudi bloker ACH Volleya Diko Purić, ki izhaja iz črnuškega kluba in si je v naših vrstah prislužil vpoklic v mladinsko državno reprezentanco, potem pa je v sezoni 2014/15 iz Črnuč prestopil v ACH Volley.

Ob robu igrišča je obudil nekaj spominov na svoje začetke.

nekdanji igralec Črnuč, zdaj pa že dolgo let bloker ACH Volleya, Diko Purić

Kako s spominjate časa, ko ste bili sami stari toliko, kot današnji zmajčki?

V tej starosti sem jaz še treniral košarko, k odbojki sem prišel šele kasneje.  V moji mladosti je bila odbojka precej manj popularna kot danes. Bolj vidna je postala pozneje, po uspehih državne reprezentance in ACH Volleya v Evropi.

Ko sem jaz igral v Črnučah, nas je bilo malo. Včasih smo komaj sestavili ekipo za na tekmo. Lepo je videti danes takšno množičnost med otroki.

Ob karieri vrhunskega športnika ste uspešno dokončali tudi magisterij (drugo bolonjsko stopnjo) iz strojništva. Kako je bilo to dvoje usklajevati?

Študijske obveznosti sem moral izpolnjevati enako kot vsi drugi študenti. Kot športnik na fakulteti nisem imel veliko privilegijev, le nekajkrat so mi šli na roko s termini vaj. Še najtežje je bilo usklajevati urnike. Vendar pa, če vnaprej veš, kdaj boš imel čas, in kdaj so roki kolokvijev in izpitov, potem se temu prilagodiš. Šport človeku da tudi potrebne delovne navade in disciplino.

 

Še nekaj utrinkov z druženja zmajčkov z igralci ACH Volleya in Črnuč: