1B. DOL OK Sava (Črnuče II) 2023/24

Druga članska ekipa OK Črnuč s pomlajeno zasedbo in novim imenom OK Sava

V novi sezoni bomo imeli v klubu kar dve ekipi v 1.B državni odbojkarski ligi, kar je tudi eden izmed razlogov, da se je druga ekipa preimenovala v OK Sava. Večina igralcev lanske druge ekipe, ki je osvojila končno 6. mesto in kar nekaj odmevnih zmag v svoji krstni sezoni med prvoligaši, je prestopila v prvo ekipo.

Nova ekipa pa bo sestavljena iz nekaj igralcev lanske druge ekipe, igralcev lanske tretje ekipe, mladincev in nekaj novih (starih) obrazov.

Ekipa je s treningi začela v drugi polovici avgusta, opravila priprave v Planici in se v polni zasedbi zbrala v sredini septembra. Do začetka tekmovalne sezone pa bodo opravili še nekaj trening tekem. Fantje upajo, da bodo tudi letos deležni podpore navijačev iz tribun, morda v še večjem številu kot lani.

Izjava trenerja Jake Bevca pred začetkom sezone 2023/24:

Ekipa se je glede na lansko sezono precej pomladila. Novi obrazi pomenijo nove možnosti za razvoj in napredek, kar je tudi osnovni cilj te ekipe. V prvi fazi želimo igralce iz (do sedaj) različnih ekip med sabo povezati in uigrati, saj skupaj še niso nikoli igrali, v drugi pa celotno igro dvigniti za nekaj nivojev. Večina fantov še ni igrala članske odbojke v prvi ligi, zato bo to res posebna priložnost za nabiranje dragocenih izkušenj in odlična odskočna deska za prihodnost. Vemo, da smo najmlajša ekipa v ligi, tudi izkušenj še nimamo veliko, imamo pa veliko željo in zagnanost, na kateri bomo gradili. Na tekmah se bomo borili za vsako žogo in iskali čim več priložnosti za dokazovanje in napredek.

Kapetan moštva Aljaž Ritmanič pa po prvi odigrani prvenstveni tekmi dodaja:

Kot novosestavljena ekipa ob začetku sezone nismo vedeli, kaj pričakovati. Primorani smo se bili še toliko bolj potruditi, trenirati in usklajevati. Kot ekipa imamo veliko potenciala, kar smo že videli na prvi odigrani tekmi. Vseeno je pred nami za obstoj v ligi še dolga pot, veliko treningov, tekem in borbenosti, a menim, da lahko ob tako močni želji, kot smo jo pokazali v soboto, skupaj stremimo k uresničevanju tega cilja.”

Št. dresaIgralecLeto rojstvaVišinaIgralno mesto
1Mark Pečnik1998sprejemalec
2Aljaž Ritmanič2004195sprejemalec
5Yanez Šulc Kiruki2005bloker
6Yan Pigarev2006bloker
8Aleksander Šišakovič2006korektor
10Val Verbič2006sprejemalec
12Anžej Opeka Krese2005bloker
13Mark Lačen2007podajalec
14Lovro Korelc2005podajalec
15Jurij Drobež2004199bloker
20Domen Porobič2005sprejemalec
22Gašper Mihelčič2005korektor
24Jaka Belavič Pučnik2006libero
99Luka Michael Gradišek2003libero

Glej tudi: Novice o naši drugi članski ekipi in rezultati ligaških tekem.