Slab začetek, boljši konec

Danes je v Sostrem v Ljubljani potekal turnir A lige za kadete. Med seboj so se pomerile ekipe Krke iz Novega mesta, Žirovnice in seveda naši fantje. V Kranju pa je na turnirju B lige nastopila naša druga kadetska ekipa.

Dva obraza kadetske ekipe

S strani domače ekipe smo videli dva povsem različna obraza. V prvi tekmi proti Krki naši fantje niso pokazali domala ničesar. Medla igra, brez vsakega žara in naboja je »krasila« domačo vrsto. Gostje so tekmo brez pretiranega naboja zanesljivo dobili. V drugi tekmi turnirja so se Dolenjci pomerili z vodilno ekipo iz Žirovnice. Gorenjci se niso dali presenetiti in tekmo dobili z 2:0.

Kaj se je dogajalo v garderobi domače ekipe med tekmama gostujočih ekip, ne vemo. Kar koli se je že zgodilo, je padlo na plodna tla. Trenerka Marina Crnjac je povsem zamenjala sistem igre in prevetrila igralne pozicije. Posledica tega so bile seveda tudi napake povezane z neuigranostjo. Vendar je bila to zelo nizka cena za pozitivne spremembe, ki so se dogajale na igrišču, predvsem v samem odnosu do igre in vsega ob njej. Prvi niz so gostje sicer še dobili. Dolgo so bili v igri za zmago tudi v drugem nizu. Vendar je bil kapetan ekipe Žiga Kumer v tem delu igre neustavljiv v napadu, hkrati pa je v sistemu igre z dvema podajalcema, spodobno razigral tudi ostale soigralce. Čeprav so še vedno naredili preveč napak, so jih nekako kompenzirali z ostalimi vrlinami. Tako so se veselili zmage v drugem nizu.

Tretji niz so zmedeno začeli gostje, katerih trener je zamenjal postavitve. To so s pridom izkoristili naši fantje, ki so končno zaigrali sproščeno in borbeno. Nejc je dobro prevzel organizacijo igre, Erik je zelo dobro odreagiral na malce težje žoge preko sredine igrišča. Odličen je bil tudi Tim. Martin, Maj in Jaka so odigrali tako kot je treba in zmaga z 2:1 je bila v žepu.

Črnuče ACH I : Krka 0:2 (16:25, 21:25)
Krka : Žirovnica 0:2 (23:25, 19:25)
Žirovnica : Črnuče ACH I 1:2 (25:21, 22:25, 07:15)

Kadeti B v drugi tekmi zaigrali mnogo bolje

Po zabavno športnem vikendu petih igralcev v Planici in zvinu Leonovega prsta po tretji točki se fantje niso mogli sestaviti in so tekmo izgubili proti Lubniku z 0:2 brez kakega posebnega odpora. Drugo tekmo proti Triglavu pa so zagnali motorje in suvereno zmagali z 2:0. Bravo, fantje!!!

Triglav Kranj II : Lubnik 2:1 (18:25, 25:21, 15:07)
Lubnik : Črnuče ACH II 2:0 (25:18, 25:18)
Črnuče ACH II : Triglav Kranj II 2:0 (25:15, 25:20)

You may also like...