Naše društvo je med prvimi prejemniki certifikata NVO – standard kakovosti v športu

CVNOS – krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij, SIQ – Slovenski inštitut za kakovost in meroslovje in Športna zveza Ljubljana so v petek, 27. oktobra 2023, podelili prve certifikate za nevladne organizacije na področju športa in s tem uvedli certifikat NVO – standard kakovosti tudi v šport.

Med desetimi prejemniki certifikata je tudi Športno društvo FITT Črnuče, v okviru katerega deluje OK Črnuče. V procesu pridobivanja certifikata je društvo prejelo povratne informacije o svojem delu in priporočila za izboljšave sistema vodenja, učinkovitosti ter komunikacije v organizaciji. Certifikat sta društvom podelila direktor SIQ, Gregor Schoss in izvajalka projekta certificiranja iz CVNOS, Tina Divjak. Med govorniki sta bila prisotna tudi podžupan Mestne občine Ljubljana, Dejan Crnek in predsednik Športne zveze Ljubljane, mag. Janez Sodržnik.

Pridobljen certifikat predstavlja dokument, s katerim društva potrjujejo svoje reference na različnih področjih, izkazujejo svojo transparentnost, učinkovitost in uspešnost. Slednje pa predstavlja temelj za zaupanje članov in javnosti.

Avtorica: Kristina Kumer

You may also like...