Prijateljski kadetski turnir na Gimnaziji Bežigrad

V soboto, 6.1.2018, je na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani v organizaciji in pod okriljem ŠD Fitt Črnuče in OK ACH Volley, potekal 1.kadetski novoletni turnir v odbojki za Pokal Črnuč. V času, ko se ekipe starejših dečkov in kadetov pripravljajo za nadaljevanje DP v odbojki za mlajše selekcije, je omenjeni turnir služil kot odlična priprava za ekipe, ki so na turnir tokrat prišle s povabilom organizatorja.

Vabilu so se kljub odsotnosti nekaterih igralcev in nosilcev igre, ki v tem času nastopajo za državno kadetsko reprezentanco v Rusiji, odzvale ekipe Panvita Pomgrad, Maribor SGD Strdin, Braslovče, Kostanjevica na Krki, Calcit Volley, Brezovica in domačini Črnuče ACH, ki so nastopili z dvema ekipama. Za Črnuče ACH II so igrali Škerlep, kapetan Lenič, Žan Žolnir, libero Ivanjko, Čučulovič, Gruban in Elikan, za Črnuče ACH I pa kapetan Murkovič, Hribar, Sešek, Jure Udovč, Babnik, Rojc, Šenk in libero Podlesnik.

V prvem delu tekmovanja so bile ekipe razdeljene v dve skupini po štiri, tekmovanje se je odvijalo na dveh igriščih, na razpolago pa so imele ekipe tudi pomožno igrišče za ogrevanje. V kvalifikacijskih skupinah po sistemu dveh igranih setov do 25. točke na razliko (možen je bil tudi rezultat 1:1 v nizih), so ekipe odigrale skupno 12 tekem. Sicer maloštevilni gledalci so lahko videli atraktivne poteze mladih slovenskih odbojkarjev, vse ekipe so prikazale veliko borbenosti in želje po igri.

Po skupinskem delu tekmovanja so ekipe odigrale še dve finalni tekmi in sicer med prvouvrščenim iz skupine A in B za 1.mesto in med drugo uvrščenima v skupinah za končno 3.mesto na turnirju. V boju za 3.mesto sta se pomerili ekipi Calcita in Panvite, v velikem finalu pa sta nastopili ekipi Kostanjevice na Krki in Črnuče ACH I.
V malem finalu je Calcit z 2:1 premagal Panvito, Kostanjevica pa je bila z rezultatom 2:0 boljša od prve črnuške ekipe, Črnuče ACH I.

Novoletni turnir za Pokal Črnuč bo zagotovo potekal tudi naslednje leto v mesecu januarju, želimo si, da bi postal turnir tradicionalen, morda tudi z mednarodno udeležbo. Potrudili se bomo, da bodo pogoji za tekmovalce, trenerje, gledalce in vse udeležence še boljši.

Iskrena hvala vsem ekipam in trenerjem, ki so se udeležili turnirja, predvsem zahvala gostujočim ekipam, ki so prišle iz bolj oddaljenih krajev. V nadaljevanju tekmovalne sezone pa vam v imenu ŠD Fitt Črnuče in OK ACH Volley želimo čim več tekmovalnih in športnih uspehov.

Se vidimo naslednje leto!

You may also like...