Kumer in Možič odlična na turnirju svetovne serije

V Ljubljani je potekal prvi turnir svetovne serije (1. star) v odbojki na mivki in tudi Črnučani smo bili zraven.

Žiga Kumer je s soigralcem Rokom Možičem na osvojil 9. mesto, kar je za tako mlada fanta ob krstnem nastopu v svetovni konkurenci fenomenalen rezultat. Na turnirju sta bila fanta v skupinskem delu najprej boljša od ekipe iz ZDA, nato pa sta za direkten vstop v četrtfinale morala priznati premoč Švicarjema, ki sta pozneje osvojila končno 3. mesto na turnirju.

Po žrebu parov v repasažu sta Žiga in Rok naletela na letošnje državne SLO prvake in v ponovitvi finala iz Kranja sta fanta proti dvojici Pokeršnik/Boženk tesno izgubila z 2:1 v nizih in s tem zaključila uspešen odbojkarski vikend, v katerem sta osvojila tudi naslov državnega prvaka SLO v kategoriji U20.

Izsek iz slovenskega časopisja:

…sta pa za pravo presenečenje poskrbela 16-letni Rok Možič in 18-letni Žiga Kumer, ki sta na igriščih Športnega parka Ludus v Črnučah poskrbela za pravo evforijo in se po napetem boju veselila zmage nad Američanoma Fieldom in Robertsom, z 20:22, 21:19 in 16:14. Mlada odbojkarja sta nato, s 16:21 in 18:21, izgubila s Švicarjema Breerjem in Haussenerjem, na poti v četrtfinale pa sta ju ustavila slovenska prvaka, Pokeršnik in Boženk, ki sta vnovčila izkušnje in bila boljša z 21:14, 17:21 in 15:12…

Čestitamo, pot za olimpijske igre je tlakovana. 🙂

You may also like...