Nejc Marovt, naš novi organizator igre

Potem, ko je Svit Hafner poleti prestopil v novomeško Krko, je bil Gregor Mihelčič nekaj časa edini organizator igre v naši prvi članski ekipi. Vrzel je zdaj zapolnil dvajsetletni Nejc Marovt (1998, 186 cm), ki se nam je pridružil iz Šempetra v Savinjski dolini, ki je tudi njegov matični klub. Tam si je pred dvema sezonama že nabral tudi prvoligaške izkušnje, za katere verjamemo, da jih bo v prihajajoči sezoni dobro izkoristil v naši sredini.

Poleg tega je Nejc tudi odličen odbojkar na mivki. Na letošnjem turnirju državnega prvenstva v Kranju je v paru s Črtomirjem Bošnjakom zasedel četrto mesto, iz prejšnjih treh sezon pa se lahko pohvali s tremi medaljami (dve srebrni, ena bronasta) z državnih prvenstev v kategoriji U21. Ima tudi že nekaj mednarodnih izkušenj z nastopi na turnirjih v tujini pod okriljem CEV.

Nejc je sicer študent ljubljanske univerze in sicer na smeri Gozdarstvo in obnovljivi gozdni viri na Biotehniški fakulteti.

Pred začetkom prvih tekem je povedal:

»Zelo se veselim nove sezone in igranja s soigralci, s katerimi se poznamo že s tekmovanj v mlajših selekcijah. V čast mi je, da bom lahko treniral pod okriljem odličnega trenerja Marka Brumna in od njega pridobil še dodatno znanje. Potrudil se bom, da si pridobim zaupanje trenerja in celotne ekipe in da bomo izpolnili zadane cilje.«

Nejcu izrekamo dobrodošlico! Verjamemo, da se bo dobro vklopil v moštvo svojih vrstnikov, saj je ekipa OK Črnuče letos v povprečju najmlajša ekipa v prvi ligi.

You may also like...