Dober začetni boj ni trajal do konca

Po izenačenem začetnem boju z višje rangiranimi gosti s Primorske so Črnučani popustili in morali priznati premoč nasprotniku. Tekma je bila bolj izenačena, kot bi lahko sklepali iz rezultata, vendar domači enostavno niso sestavili konsistentne igre do konca nizov.

1. DOL, MOŠKI: ČRNUČE – SALONIT ANHOVO 0:3 (23:25, 21:25, 15:25)

Dvorana OŠ M. Pečarja, LJ-Črnuče, gledalcev 80, sodnika Adrovič Iso, Markelj Blaž.

Črnuče: Trobiš, Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi, Gornik, Tepič, Kumer (L), Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Salonit: Živanović, Česnik, Šarič (L), Nanut, Karnel, Basaneže, Kavčič, Čabarkapa (C), Peterlin, Kovačič, Tomič, Vrtovec. Trener: Igor Šimunčič

Domači so šli pogumno v boj z višje rangiranimi nasprotniki in vodili večji del prvega niza. Rezultat je bil izenačen še na 22, potem pa so izkušenejši gostje z nekaj sreče prišli do zmage. V drugem nizu je bila zgodba podobna. Primorci so Ljubljančane ujeli pri 16. točki, do 21. točke sta se moštvi menjali v vodstvu, potem pa so gostje stopili na plin in zmagali s 25:21.

V tretjem nizu je domači trener poskušal z menjavami. Priložnost so dobili Din Hodžič Šlejkovec, Gregor Mihelčič in debitant v prvoligaški konkurenci Primož Trobiš. Primorci so si ustvarili razliko že pri rezultatu 10:14 in jo do konca, zlasti prek razigranega Matica Vrtovca, povečevali vse do konca.

Več v statistiki tekme.

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Fante bi pohvalil za prva dva niza, ki smo ju odigrali lepo, zrelo in bili popolnoma enakovredni afirmiranemu nasprotniku. Žal danes noben od podajalcev ni imel svojega dne in potem smo začeli padati. V zadnjem nizu se nam je zgodilo enako, kot že večkrat letos: ekipa preneha verjeti vase, nasprotnik se razigra in potem ne gre več.«

Igor Šimunčič, trener Salonita:

»Prva dva niza sta bila trda borba, kar smo pričakovali, saj Črnuče napredujejo iz tekme v tekmo. Morali smo ostati zbrani in čakati na napake nasprotnika. Zdržali smo, na našo srečo, potem pa je bil tretji niz le še eksekucija.

You may also like...