Zmaga po petih nizih – prvič v sezoni

V 4. krogu zelene skupine so k oslabljenim Črnučanom v goste prišli člani Panvite Pomgrada. Izmenjava dobre in slabe igre na obeh straneh je privedla do odločilnega petega niza, v katerem so tokrat suvereno slavili Črnučani.

Dvorana Črnuče, 6.4. 2019, gledalcev 100, sodnika Novak (Dvor), Vrenko (Šempeter v Savinjski dolini).

Črnuče : Panvita Pomgrad 3:2 (11:25, 25:16, 11:25, 25:22, 15:9).

Črnuče: Trobiš 13, Mihelčič 3, Hodžič Šlejkovec, Čopi 12, Gornik, Tepić 8, Jurić 3, Kumer (L), Rutar E., Rutar F. 3, Slovnik (C) 15, Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 14, Novak (L), Ratkai (L), Rojnik 13, Beravs 4, Flisar (C) 4, Volovlek, Bogožalec 21, Bedrač 1, Marovt 1. Trener: Dejan Fujs

Pričakovanja neposredno pred tekmo niso bila visoka. Naši so na parket prišli brez dveh članov prve postave, obolelega Martina Valenčiča in poškodovanega Nejca Marovta. V ekipo je bil prvikrat uvrščen mladi Enej Rutar, sicer podajalec naše druge ekipe.

Gostje so silovito začeli in povedli s 4:10, Črnučani pa so serijsko zapravljali servise in, kljub nekaj dobrim potezam Filipa Rutarja, se je razlika le še povečevala. V drugem delu 1. niza se igra sploh ni mogla razviti zaradi nezanesljivih servisov in slabega sprejema domačih in gostje so hitro dobili niz na 11.

Drugi niz se je začel izenačeno, pri rezultatu 4:4 pa je sledilo 6 zaporednih točk Črnučanov. Slika je bila obrnjena kot v prvem nizu. V napadu so bili razigrani Čopi, Slovnik in Trobiš. Priigrana razlika domačih je bila neulovljiva in domači so s 25:16 izenačili.

V tretjem nizu je prvič v sezoni črnuški parket stopil domači veteran Stipe Jurić, ki je s svojimi neugodnimi servisi povzročil nekaj preglavic Pomurcem, vendar pa so se spet začele vrstiti napake Črnučanov na servisu in
gostje so brez težav visoko zmagali niz.

V četrtem nizu je potekal krčevit boj za vsako točko. Domači so bili večino časa v vodstvu, vendar se niso mogli občutneje oddaljiti. Ob glasni podpori s tribun so Črnučani ohranili zbranost in vodstvo ter si priborili odločilni peti niz, v katerem so nadaljevali s poletno igro, vodili ves čas in se prvikrat v sezoni razveselili zmage v petem nizu.

Statistika PDF

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad:

»V enem setu igramo odlično, v drugem pa neprepoznavno. Pa spet dobro in potem slabo. Kot bi na igrišče prišla neka druga ekipa. Tako nismo uspeli ohraniti vodstva in pripeljati tekme do konca in Črnuče so zasluženo zmagale.«

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Dva seta sta bila porazna, tako slabo letos še nismo igrali. Na srečo pa nas je Panvita v drugem setu sama vrnila v igro s svojo slabo predstavo. Potem so se naši fantje razigrali in če velja danes koga pohvaliti, je to Primož Trobiš, ki je bil na položaju korektorja skoraj neustavljiv, je pa res, da so – potem ko so se zbudili v življenje – tudi vsi ostali odigrali zelo dobro.«

You may also like...