Sistem tekmovanj v naslednji sezoni

Po dolgem spomladansko-poletnem premoru zaradi epidemije se bodo jeseni, če bo vse po sreči, nadaljevala tekmovanja v dvoranski odbojki. V sezoni 2020/21 bo prišlo do nekaterih sprememb. Predsedstvo Odbojkarske zveze Slovenije je namreč sprejelo sklep o spremembi tekmovalnega sistema. Po novem bo tudi v moški konkurenci prvoligaško tekmovanje v prvem delu sezone potekalo v 1.A ligi in 1.B ligi s po osmimi ekipami, s tem da se v zaključni del sezone uvrstita dve najvišje uvrščeni ekipi iz 1.B lige. Od letošnjih prvoligašev bosta torej v 1.B ligi naslednjo sezono začela Črnuče (letos 9. mesto) in Šoštanj Topolšica (letos 10. mesto).

Druga novost pa je uvedba mladinske lige. Odbojka je bila namreč eden redkih športov, ki je imela namesto ligaškega tekmovanja v mladinski konkurenci poseben sistem turnirjev.

Črnučani bodo torej jeseni nastopali z dvema članskima ekipama. Prva bo igrala v 1.B ligi, druga pa v 2. državni ligi. 3.DOL ekipe jeseni ne bomo imeli, namesto nje bo mladinska ekipa. Za mlajše starostne kategorije za sedaj ni napovedanih nobenih sprememb v tekmovalnem sistemu.

Trenerska sestava črnuških selekcij bo podobna lanski. Strokovni štab prve članske ekipe bodo sestavljali: Jurij Žavbi (glavni trener), Miha Kikelj (pomočnik trenerja), Nik Mahnič (trener za kondicijsko pripravo) in Domen Kozinc (statistik).

Predvidoma bodo članske tekme v dvorani Maksa Pečarja še naprej potekale ob sobotah zvečer.

You may also like...