Serija zmag se nadaljuje

V 5. krogu 1B.DOL je bila 21.10. 2020 za zaprtimi vrati dvorane Maksa Pečarja, a s prenosom preko Facebooka odigrana zadnja domača tekma pred ponovnim začasnim zaprtjem zaradi zajezitve epidemije. Črnučani nadaljujejo niz nepremaganosti in še naprej zasedajo vrh prvenstvene lestvice.

Črnuče : SIP Šempeter 3:0 (25:19, 25:23, 25:10)

Obe ekipi sta bili na tekmi v oslabljeni sestavi. Pri Črnučanih so tako več igralnega časa dobili Mivšek, Rojnik in Vilar, ki so današnjo priložnost dobro izkoristili. Prvi niz se je začel izenačeno, pri 11:11 pa so se domači odlepili s tremi zaporednimi asi Rojnika. Takrat ustvarjenih pet točk prednosti je zdržalo vse do konca niza.

V drugem nizu so po začetnem zaostanku gostje iz Šempetra prešli v vodstvo, in ohranjali minimalno prednost ter Črnučanom vrnili tri ase, enega Markovič in dva Randl. Pri vodstvu gostov 18:17 so sledile tri zaporedne točke Vilarja, v finišu pa je še tri prispeval Mivšek in niz je bil dobljen z minimalno razliko.

V tretjem nizu je bilo videti, kot da je gostom zaradi zaostanka z 0:2 v nizih pošla motivacija. Nič jim ni šlo od rok, povsem je izostal prispevek korektorja, Črnučani pa so prevladovali tudi v bloku in zanesljivo pripeljali tekmo do konca.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Mivšek s 15 točkami, pri gostih pa Markovič in Randl z devetimi.

Več podatkov v statistiki tekme.

You may also like...