Črnučani nadaljujejo serijo zmag

1B.DOL – 17. krog – 30.1.2021, dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : Fužinar SijMetalRavne 3:0 (25:16, 31:29, 25:20)

Črnuče: Verdinek, Mihelčič 3, Mivšek 1, Novljan 6, Vilar 2, Gornik 9, Rutar, Sešek 13, Erpič, Slovnik (C) 7, Valenčič 17, Slobodnjak (L), Kumer (L). Trener: Jurij Žavbi

Fužinar SijMetalRavne: Knuplež (L), Lednik, Fink 3, Ranc 10, Mori 14, Levar, Hribernik, Vučetić 6, Podričnik 1, Kasnik (C) 3, Plesec 6. Trener: Bogdan Veličković

Gostje z Raven na Koroškem so tokrat v Ljubljani naleteli na razpoložene Črnučane. Domači so se razigrali že v prvem nizu, v katerem so vodili ves čas. Črnučani so z blokom osvojili 7 točk in tudi v polju lovili težke žoge ter niz nazadnje gladko dobili s 25:16.

V drugem nizu se je položaj na igrišču uravnotežil. Gostje so izboljšali igro ob mreži in držali bolj ali manj poravnan rezultat do 14:14. V srednjem delu niza so povedli Črnučani, vendar si niso ustvarili večje prednosti. Pri Fužinarju je Podričnika zamenjal Plesec in od izenačenja na 20 je sledil mrtvi tek obeh ekip in izenačenje na vsaki točki vse do 29. Takrat so domači sestavili več zbranosti in osvojili niz z 31:29.

V tretjem nizu je domači trener Žavbi začel z Mivškom namesto Seška na položaju korektorja. Po dobrem začetku domačih so gostje ujeli priključek in izenačili na 9. Črnučani so nato ušli za 3 točke na 12:9, potem pa je sledil mini preobrat do vodstva gostov s 13:15. Timeout je Črnučanom pomagal, da so spet preobrnili rezultat na 19:16. Na servis Vilarja, ki je vstopil v igro pri domačih, se je vodstvo povišalo še za tri na 22:16. Trener Fužinarja Veličković je poizkusil še z Lednikom namesto podajalca Kasnika (nekdanjega člana Črnuč), Podričnikom namesto korektorja Morija in Levarjem namesto blokerja Vučetića. Malo so uspeli znižati prednost, vendar pa je bila ta prevelika in domači so se razveselili zmage s 25:20.

Tokrat je tehtnico na našo stran nagnila boljša učinkovitost v napadu.

Statistiko tekme si lahko ogledate na strani OZS, posnetek tekme pa je na voljo na Facebooku.

Fotografije: Miha Hribar

You may also like...