Vsaj točka je bila dosegljiva, vendar…

1A.DOL, 9. krog, 27. november 2021, dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 80, sodnika Pevc Anton in Hodžič Sandra

Črnuče : Salonit Anhovo 1:3 (26:28, 25:21, 27:29, 16:25)

Črnuče: Mihelčič, Prevorčnik, Vilar, Gornik 9, Tepič 1, Rojnik 7, Bošnjak 22, Sešek 11, Oman 8, Slovnik (C) 1, Jančič, Mejal 5, Verdinek (L), Karadža Pevc (L). Trener: Jurij Žavbi

Salonit Anhovo: Boharev 15, Šarić, Jereb, Filiputti, Karnel 5, Jeklin 1, Lazar 5. Kavčič, Maretič, Radosavljević 7, Kovačič, Vrtovec 13, Ristić 17, Okroglič (L). Trener: Rade Dačović

Prvi niz je potekal izenačeno. Ekipi sta se menjavali v vodstvu in domači so v končnico vstopili s prednostjo 24:21. Vendar pa jim je v zaključnih točkah zmanjkalo nekaj natančnosti. Dva servisa Črnučanov sta končala v mreži in niz so kljub temu, da so bili večino časa v zaostanku osvojili gostje.

Drugi niz so odprli zgrešeni servisi na obeh straneh. Kanalci so si sprva ustvarili prednost 2:6, ki pa so jo domači preobrnili v 8:6. Nalet domačih je moral trener Dačović prekiniti s timeoutom. Črnuče so v nadaljevanju ohranjale minimalno prednost, ob koncu je kot organizator igre Salonita vstopil Jereb namesto Karnela. Toda to ni zaleglo in domači so izenačili na 1:1.

Tretji niz je bil, kot se je izkazalo kasneje, odločilen. Po izenačeni igri z malenkostno prednostjo gostov sta ekipi v končnico vstopili poravnani na 20. Spet so imeli prvo zaključno žogo domačini. Sledili sta še dve neizkoriščeni set žogi gostov, ki jim je v tretje le uspelo.

Potem, ko so niz znova izgubili na razliko, je nivo igre domačih upadel. Črnuška postava v tem nizu je bila premešana. Bloker Oman je igral na mestu korektorja, na mestu blokerja ga je nadomestil Tepič, korektor Sešek pa je obsedel na klopi. Zaostanek 14:20 je bil prevelik, da bi lahko bila zmaga gostov v zaključku resneje ogrožena in Kanalci so zasluženo osvojili tri točke. Ob tem pa velja dodati, da bi se tekma kaj lahko obrnila drugače in v takem primeru tudi naša točka ne bi bila nezaslužena.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Bošnjak z 22 točkami, pri gostih pa Ristić s 17. Po 5 blokov sta dosegla Gornik na eni in Boharev na drugi strani.

Statistika tekme pokaže, da sta bili ekipi dejansko izenačeni v vseh elementih igre. Morda je tehtnico v korist Salonita prevesilo 22 zgrešenih servisov Črnučanov, v primerjavi s 14 na strani Kanalcev. Vsekakor pa je tekma dokazala, da se naši lahko kosajo tudi z višje uvrščenimi ekipami na lestvici.

You may also like...