Pred črnuškimi mladinci še zadnje dejanje

Tekmovanje v mladinski starostni kategoriji ima posebno privlačnost. Igralci so na meji odraslosti, končuje se srednješolsko obdobje, običajno imajo za sabo že več let v podobni sestavi ekip in se dobro poznajo. Dosedanje skupne poti se bodo razšle, spomini in prijateljstva bodo ostali.

Lepo je, če se to obdobje zaključi tudi z vrhunskim rezultatom in ta priložnost čaka letošnjo črnuško mladinsko generacijo. Ta je v rednem delu sezone z osvojenim prvim mestom potrdila dobro pripravljenost, vendar pa se bo na zaključnem turnirju treba izkazati še v bojih na izpadanje. Potekali bodo v soboto 7. aprila v Kanalu ob Soči (četrtfinale Črnuče ACH I : Krka) in 8. aprila (turnir za 1. mesto in turnir za 5. mesto).

Držimo pesti za naše fante pod vodstvom Tadeja Fermeta, da bodo pokazali, kaj znajo in da bodo uresničili svoje visoke cilje!

Kapetan mladinskega moštva, podajalec Žan Zajc, je pred vrhuncem sezone povedal:

“Pred nami je sklepno dejanje letošnjega mladinskega državnega prvenstva. Po dveh letih pandemije, prekinjenih in nedokončanih tekmovanj smo končno dobili priložnost, da sezono izpeljemo po načrtih. Za najstarejše člane ekipe je to zadnja priložnost, da posežejo po medalji na tekmovanju mlajših kategorij, mlajši igralci pa so svojo kvaliteto dokazali že v prejšnji sezoni, ko so v kadetskem državnem prvenstvu osvojili bron.

Letošnjo tekmovalno sezono smo že okronali z zmago v drugi državni odbojkarski ligi, a mladinci si želimo še korak dlje. Prijateljstvom, ki za nekatere od nas rastejo že več kot desetletje, trdemu delu skozi celotno tekmovalno obdobje in nasploh odličnim izkušnjam ter spominom, ki smo jih pridobili v letih zastopanja našega kluba v mlajših selekcijah želimo postaviti piko na i in osvojiti naslov mladinskih državnih prvakov. Pred nami je težak izziv, ki pa se ga vsi resnično veselimo, nanj čakamo že celotno sezono. Zavedamo se, da je konkurenca močna – za medalje se namreč lahko poteguje prav vsaka izmed osmih ekip, ki bodo nastopile na zaključnem turnirju, a smo po odličnem prvem mestu po rednem delu sezone samozavestni in ciljamo na sam vrh.

Dragi navijači, upamo, da nas boste v Kanalu ob Soči podprli v čim večjem številu in da se bomo v Črnuče skupaj vrnili z zlatom.”

You may also like...