Srečno, kapetan!

Po koncu sezone 2021/22, v kateri so se črnuški odbojkarji zavihteli najvišje doslej, na 6. mesto v državi, je svoj dres s številko 14 odložil dolgoletni kapetan in steber ekipe Bine Slovnik. Med člane je bil sprejet že v sezoni 2010/11, skupno pa je črnuške barve branil polnih 10 sezon in je zagotovo igralec z največ odigranimi članskimi ligaškimi tekmami v zgodovini OK Črnuče.

Povzemimo, kaj je pred nekaj leti, ob Binetovem rojstnem dnevu, ko je bil kljub le 24 letom že najstarejši igralec mladega črnuškega moštva, zapisal njegov nekdanji trener Andrej Jerič:

Kadar beseda nanese na najstarejše in najizkušenejše igralce, imamo ponavadi pred očmi postavnega, že nekoliko osivelega, še vedno odličnega igralca, ki pa je svoje najboljše čase že pustil za seboj. To pa nikakor ne velja za našega odličnega sprejemalca Bineta Slovnika, ki je s svojimi 24 leti pravzaprav še mladenič. Zagotovo pa je najmlajši med vsemi najstarejšimi igralci ekip iz 1. odbojkarske lige.

Bine, letnik 1994, izhaja iz naše odbojkarske šole, kjer pa je prve korake naredil dokaj pozno. Pred tem se je namreč ukvarjal z nogometom. Resno je začel trenirati šele v 1. letniku srednje šole. Po spletu nenavadnih okoliščin je že na svoji prvi uradni tekmi med kadeti zaigral v prvi postavi in sicer je bil postavljen na mesto blokerja. Potem je moral nekaj časa presedeti na klopi, vendar je z delom in voljo kmalu postal eden vodilnih mladih igralcev Črnuč. Zato si je naslednje leto prislužil tudi kapetanski trak v kadetski ekipi. Črnučam je ostal zvest kar nekaj let, med tem pa se je razvil v odličnega sprejemalca.

Prvi vrhunec v karieri je doživel v sezoni 2013/14, ko se je članski ekipi OK Črnuče uspelo uvrstiti v prvo ligo, vendar pa smo se nastopanju iz raznih razlogov morali odpovedali. Kar 5 naših igralcev (Bine Slovnik, Diko Purić, Jan Kozamernik, Jure Kasnik, Stjepan Jurić), s trenerjem Tomijem Šmucem vred, je nato v naslednji sezoni zaigralo za Odbojkarski klub ACH Volley. Tam si je Bine nabral tudi nekaj mednarodnih izkušenj, saj je ACH nastopal tudi v ligi prvakov. Naslednjo sezono ga je pot vodila v Odbojkarski klub Šoštanj Topolšica v drugo ligo, potem pa se je v sezoni 2016/17 ponovno vrnil domov v Črnuče.

Zraven je bil pri vseh uspehih kluba, prebijanju iz nižjih lig proti prvi ligi, uvrstitvi v polfinale pokala Slovenije in je kot eden prvih, ki si je priboril prestop v ACH Volley, utiral to pot naslednjim generacijam Črnučanov.

Bine je tudi diplomant družboslovne informatike na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in zagotovo je po športni poti pred njim tudi uspešna poslovna kariera.

Srečno, kapetan!

 

You may also like...