Tokrat nam skrajšani niz ni prinesel uspeha

1A.DOL – 7. krog – 12. november 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Kramar Franci in Adrovič Iso, gledalcev 110

Črnuče : HišaNaKolesih Triglav 2:3 (18:25, 25:15, 25:23, 20:25, 13:15)

Črnuče: Elikan, Mihelčič 2, Prevorčnik, Gornik 6, Rojnik (C) 23, Oman 8, Sešek 13, Marovt 15, Jančič, Valenčič 3, Ramšak, Karadža Pevc (L), Verdinek (L). Trener: Iztok Kšela

HišaNaKolesih Triglav: Ibrišimovič 3. Nanut 19, Glamočanin 1, Tučen 3, Rotar 1, Snedec 1, Šikanič 1, Mali (C) 15, Adžović A., Jovović 20, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop

Črnučani so tokrat nastopili s postavo, v kakršni niso bili še nikoli. Namesto poškodovanega Češnovarja se je iz druge članske ekipe v prvo preselil bloker Gaj Elikan, ki je tudi začel tekmo, na pomoč pa je priskočil še naš dolgoletni član Aljaž Gornik, ki je sicer spomladi zaključil odbojkarsko kariero (hvala Aljaž!). Poškodovan je bil tudi korektor Jan Karl Jančič, ki ravno tako ni mogel pomagati soigralcem na parketu.

Prvi niz so bolje odprli gostje in kmalu povedli 2:6. Domači so se z dobro igro v polju uspeli približati na 8:10. Pri 8:12 je novinca v črnuški ekipi Elikana zamenjal Gornik, a vodstvo gostov za nekaj točk se je nadaljevalo. Med kranjskimi napadalci je najučinkoviteje zadeval Nanut. Pri 12:16 je domači trener Kšela poskusil z dvojno menjavo. Vstopila sta Ramšak in Marovt, vendar gostje prednosti niso izpustili iz rok.

V drugem nizu je na črnuški strani rahlo poškodovanega sprejemalca Valenčiča zamenjal Marovt, ki je s prvo točko povedel domače v vodstvo, vendar so se po nekaj zgrešenih napadi spet znašli v zaostanku. Z asom Mihelčiča je bil rezultat izenačen na 6, potem pa so domači povedli in pri 8:6 je s polminutnim odmorom reagiral kranjski trener Rop. V tem nizu Kranjčanom napad ni stekel in poskusili so z menjavami: Glamočanin in Rotar sta zamenjala Malija in Nanuta. Razlika pa se je vseeno povečevala in Črnučani so niz gladko dobili.

Začatek tretjega niza so zaznamoval asi. Pri Kranjčanih najprej Tučen, nato Jovović, na domači strani pa je odlično serviral Marovt. Nadaljevala se je izenačena igra, v kateri so gostje držali minimalno prednost do izenačenja na 12. točki, ko je trener Rop posegel po odmoru. Malija je zamenjal Rotar, toda z blokom Rojnika so domači prvič povedli za dve, 16:14. Sledil je še blok Gornika, toda Črnučani svoje prednosti niso uspeli zadržati. Pri 20:19 je bil primoran odmor vzeti trener Kšela. Pomagalo je, v zadnjem delu je dve pomembni točki dosegel Oman, zmago v nizu pa je potrdil Rojnik z zadnjima dvema točkama.

Tudi četrti niz so bolje začeli gostje. Uspešna sta bila Jovović in Šikanič, do prednosti 4 točk pa so Kranjčani prišli z asoma Malija pri 6:10, kot je trener Kšela vzel polminutni odmor. Domači so slabše servirali in niso uspeli ujeti gostov, pri katerih sta v igro vstopila še Ibrišimovič in Adžović. Po nekaj težavah na sprejemu je Marovta zamenjal Prevorčnik pri domačih, pri gostih pa je na servis namesto Tučena prišel Rotar. Najmanjša razlika je bila pri 19:21. Tudi povratek Mihelčiča in Marovta ni pomagal in tako je bilo jasno, da bo odločitev padla v skrajšanem nizu.

Vodstvo so z veliko sreče prevzeli gostje. Korektorju Jovoviću sta se namreč dva zaporedna začetna udarca prevalila preko mreže, pri tretjem pa se je domači libero Karadža Pevc prepozno umaknil žogi, ki bi sicer končala v outu. V nadaljevanju se je z dvema točkama izkazal Oman in od 5. do 10. točke je bil rezultat vsakokrat izenačen. V končnici sta obe ekipi izkoristili odmore, tehtnico pa je v korist gostov prevesila nenatančnost domačih napadalcev.

Črnučani z dobljeno točko ohranjajo odlično peto mesto na lestvici. Že v petek pa sledi domača tekma proti državnim prvakom, ACH Volley.

You may also like...