Zmagovalec ni bil vprašljiv niti v enem trenutku

1A.DOL – 8. krog – 18. november 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Jovanovič Dejan in Milojevič Mihajlo, gledalcev 90

Črnuče : ACH Volley 0:3 (19:25, 16:25, 17:25)

Črnuče: Mihelčič, Elikan 2, Prevorčnik 1, Rojnik (C) 5, Oman 4, Sešek 12, Marovt 8, Jančič 1, Valenčič, Ramšak, Karadža Pevc (L), Verdinek (L). Trener: Iztok Kšela

ACH Volley: Mejal, Šket 4, Mašulović 3, Todorović 2, Bošnjak 7, Koncilja 12, Šestan, Gjorgiev, Videčnik 3, Kök 3, Šen 9, Kovačič (L). Trener: Radovan Gačič

Favorizirani gostje iz Tivolija mladim domačinom, pri katerih sta še vedno odsotna Valenčič in Češnovar, niso dopustili niti kančka upanja na presenečenje. V začetnem delu prvega niza sta se sicer ekipi izmenjevali v vodstvu. Pri 12:10 so Črnuče celo povedle z dvema točkama razlike, nakar je trener Gačič vzel odmor. Po odmoru je na servis Köka sledila serija ACH-ja in kar naenkrat je bilo 12:18. Vmes je sprejemalca Marovta zamenjal Prevorčnik, trener Kšela pa je poskusil še s svojim odmorom, potem pa je Kökov začetni udarec končno končal izven igrišča. ACH je brez pretiranega naprezanja dobil niz, k čemur je veliko pripomoglo kar 6 zgrešenih servisov na črnuški strani.

Drugi niz je s točko odprl reprezentant Šket, ki je tokrat na položaju korektorja zamenjal kapetana Gjorgieva, ki mu je trener namenil počitek. Nadaljevalo se je slabo serviranje domačih, vseeno pa smo videli vsaj nekaj uspelih potez in dva bloka domačega korektorja Seška. Na drugi strani je Kök dosegel še dva asa, potem pa ga je pri rezultatu 12:16 zamenjal Bošnjak, ki je lani odlično igral na posoji v Črnučah. Mašulovića je zamenjal Videčnik, trije ACH-jevi igralci pa so danes ostali na klopi. Domači strateg Kšela je opravil dvojno menjavo in nekaj igralnega časa sta dobila podajalec Ramšak in korektor Jančič, kar pa ni spremenilo poteka igre.

Tretji niz je bil tako le še formalnost. Gostje so svoje priložnosti izkoriščali, domačim pa igra nikakor ni stekla in tekme je bilo tako konec v 70 minutah. Pri domačih je Sešek dosegel 12 točk, pri gostih pa prav toliko Koncilja. Kljub gladkemu porazu, so bili Črnučani boljši vsaj v enem statističnem elementu: z blokom so dosegli 4 točke, gostje pa 3.

Pohvale gledalcem za navijanje, kljub neobičajnemu terminu tekme, in hvala Matjažu Žolnirju za fotografije!

V naslednjem krogu Črnuče gostujejo v Mariboru.

You may also like...