Korošci ugnali blede Črnučane

1A.DOL – 11. krog – 10. december 2022, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Vrenko Jure in Strmčnik Ervin, gledalcev 60

Črnuče : Fužinar SijMetalRavne 0:3 (28:30, 20:25, 22:25)

Črnuče: Mihelčič 4, Elikan, Prevorčnik, Rojnik (C) 15, Oman 3, Sešek 12, Marovt 6, Jančič, Valenčič 10, Ramšak, Češnovar, Karadža Pevc (L), Verdinek (L). Trener: Iztok Kšela

Fužinar SijMetalRavne: Cafuta 3, Lednik 1, Ranc D., Bregar 15, Erpič U. 3, Makaš, Levar, Vučetić, Plesec 9, Kasnik (C) 5, Jelić 11, Ranc V., Knuplež (L), Libnik (L). Trener: Bogdan Veličković

Črnučani so tekmo začeli z dvema napakama na servisu. Že pri zaostanku 3:7 je bil domači trener Kšela primoran poseči s timeoutom, da je prekinil serijo Uroša Erpiča, nekdanjega igralca Črnuč, na začetnem udarcu. Gostje so držali prednost treh točk, Kšela je reagiral še z menjavo na centerskem položaju. Mladega Elikana je zamenjal še mlajši Marovt, ki običajno ne igra na tem položaju, vendar je tokrat moral zapolniti vrzel zaradi manjkajočega blokerja Češnovarja, ki po poškodbi še ni nared. Črnučani so se Korošcem približali na 13:14, ko so blokirali napad Cafute, potem pa vendarle uspeli izenačiti na 18, ko je njihov nalet s timeoutom prekinil Fužinarjev trener Veličković. Kljub temu je domačim uspel mini preobrat in pri 24:22 so imeli dve zaključni žogi, ki pa ju niso izkoristili. Nato sta se ekipi menjali v vodstvu, po zadnjem izenačenju na 28 pa je sledil zgrešen servis Valenčiča, in blokiran napad Rojnika, in gostje so osvojili prvi niz.

Drugi niz so bolje odprli gostje z dvema točkama Bregarja, lepi potezi sta uspeli tudi obema podajalcema, najprej Mihelčiču, nato še Kasniku (ravno tako nekdanjemu igralcu Črnuč). Po izenačenju na 10 so pobudo prevzeli domači in vodili vse do izenačenja na 19, ko je prišlo do krajše prekinitve in rdečega kartona domačemu kapetanu Rojniku, ki je protestiral, ker je sodnik že tretjič v sporni situaciji dosodil v škodo Črnuč. Zbranost domače ekipe je po tem incidentu šla po zlu, in as Lednika je prednost Fužinarja povišal na tri točke. Ko so domači v napadu zadeli anteno, je bilo jasno, da bo tudi drugi niz šel gostom.

V začetku tretjega nizu se je bil pri gostih razigral Plesec, domači pa so lovili priključek z uspelimi potezami Rojnika in Marovta. Priložnost za igro je dobil tudi domači korektor Jančič, toda gostje so prednost vztrajno povečevali prednost vse do 12:18. Takrat so Črnučani zmogli še zadnji nalet in se približali na 20:22 ter nato 22:24, toda Korošci so bili natančnejši v napadu in zasluženo osvojili vse tri točke.

Črnučanom tokrat nič ni šlo od rok in s 16 zgrešenimi servisi je tekmo skoraj nemogoče zmagati. V nadaljevanju sezone bo med štirimi ekipami spodnje polovice lestvice sledil hud boj za obstanek.

foto: Miha Hribar

You may also like...