V napetem dvoboju do točke, za več pa je malo zmanjkalo

1A.DOL – 19. krog – 18. februar 2023, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Goznik Smiljan in Vrenko Jure, gledalcev 200

Črnuče : Fužinar SijMetalRavne 2:3 (23:25, 27:25, 25:22, 22:25, 10:15)

Črnuče: Kržič J. 10, Mihelčič, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik (C) 19, Oman 9, Sešek 26, Jančič 1, Valenčič 15, Vilar, Ramšak, Češnovar. Trener: Iztok Kšela

Fužinar SijMetalRavne: Cafuta 8, Lednik, Knuplež (L), Ranc D. 1, Bregar 3, Erpič 10, Levar, Hribernik, Vučetić, Libnik (L), Plesec 22, Kasnik (C) 4, Jelić 8, Ranc V. 12. Trener: Bogdan Veličković.

Črnučani so nastopili v nekoliko premešani postavi. Organizacijo igre je prevzel Vid Ramšak, na klopi pa je obolelega Luko Marovta zamenjal naš najstarejši igralec (a še vedno mlad, letnik 1997!) Blaž Vilar.

Za obe ekipi zelo pomembno tekmo so nekoliko bolje začeli gostje. V prvem delu prvega niza so ohranjali minimalno prednost in domačim je prvikrat uspelo izenačiti na 15. Po timeoutu Fužinarja in kmalu zatem še enem na zahtevo Črnuč sta ekipi poskusili z začetnim udarcem igralca s klopi. Pri gostih je na servis namesto Cafute prišel Lednik, pri domačih Vilar namesto Kržiča. Po izenačenju na 22 je trener Kšela opravil dvojno menjavo korektorja in podajalca. Vstopila sta Jančič in Mihelčič, toda gostje so uspeli zadržati minimalno prednost in tako osvojili prvi niz.

Drugi niz se je nadaljeval izjemno izenačeno. Pri 9:9 pa smo bili deležni redko videne serije treh zaporednih asov črnuškega kapetana Rojnika, ki je ni preprečil niti timeout trenerja Veličkovića. Od tam dalje so gostje lovili rezultat in ga ujeli pri 19:19 po zviti potezi ob mreži gostujočega podajalca Kasnika. Ko je pri 20:23 že kazalo, da bo šel tudi drugi niz na Koroško, je dvojna menjava Črnučanov prinesla preobrat in po dveh izenačenjih na 24 in 25 so Črnučani vendar dosegli dve zaporedni točki za osvojitev niza.

Tretji niz so končno nekoliko bolje odprli domači in trener Veličković je poskusil z menjavo korektorja, namesto Vida Ranca se je v igro vrnil Bregar. Toda Črnuče so nadaljevale še bolj odločno in si ustvarile lepo vodstvo z 19:11. Nato pa je menjava Jelića z Davidom Rancem vlila Korošcem novih moči, tako da so se približali na le točko razlike, 23:22. Nazadnje pa so domači vendarle uspeli zmagati v tako rekoč že dobljenem nizu.

Poletna igra Črnučanov se je nadaljevala v četrtem nizu, z asoma Rojnika in Kržiča. Domači so ohranjali prednost, ki je bila najvišja pri 14:10. Nato pa je Korošcem uspel preobrat in povedli so s 17:20. Tokrat dvojna menjava ni zalegla in gostje so vodstvo pripeljali do zmage in izenačenja v nizih.

Odločilni skrajšani niz so zaznamovali 4 zgrešeni servisi na strani Črnuč, medtem ko je Fužinar zgrešil le enega. Gostje so vstopili v končnico z vodstvom 9:12, nato pa je sodnik z rdečim kartonom kaznoval domačega kapetana Rojnika in takoj zatem dosodil še nošeno žogo črnuškemu sprejemalcu Valenčiču. Po tem se domače moštvo ni več pobralo in tako sta dve točki odšli na Koroško, ena pa je ostala doma.

Glave gor! Do konca sta še dva kroga in situacija na lestvici se še lahko spremeni.

Hvala gledalcem za glasno podporo in zopet računamo na vas na domači tekmi s Kranjčani, 4. marca ob 19.30.

foto: Matjaž Žolnir

You may also like...