Lepa zmaga Črnučanov, vendar… z nekaj grenkega priokusa

1A.DOL – 21. krog – 4. marec 2023, dvorana Maksa Pečarja, sodnika Novak Gregor in Pevc Anton, gledalcev 80

Črnuče : HišaNaKolesih Triglav 3:0 (25:22, 25:23, 25:23)

Črnuče: Kržič Jo. 4, Mihelčič, Prevorčnik, Karadža Pevc (L), Verdinek (L), Rojnik (C) 7, Oman 12, Sešek 18, Marovt, Jančič, Valenčič 8, Ramšak. Trener: Iztok Kšela

HišaNaKolesih Triglav: Ibrišimovič 1, Nanut 8, Glamočanin, Tučen 4, Fajfar (L), Rotar, Snedec 2, Šikanič 1, Mali 8, Adžović A., Jovović 20. Trener: Sašo Rop

Po izenačenem začetku prvega niza so pri 4:5 prvič v vodstvo prišli Kranjčani in nato prevzeli pobudo. Črnučani so ji ulovili na 13. točki, prvo razliko pa so si ustvarili pri 19:17, ko je gostujoči trener Rop posegel po odmoru. Toda nalet domačih se je nadaljeval z dvema asoma Omana. Pri 23:20 je Triglav poskusil še z menjavo organizatorja, vstopil je Adžović namesto Šikaniča, vendar so Črnučani zbrano pripeljali niz do zmage. Statistično sta bili moštvi povsem izenačeni, razliko je prinesel boljši črnuški servis.

Drugi niz so Črnučani odprli z vodstvom 6:2, ko je trener Rop sprejemalca Malija zamenjal z Rotarjem. Ko so se Triglavani približali na 8:7 je domače iz tira vrgel rdeči karton liberu Verdinku in ponovno so goste ujeli pri 15:15 z asom Valenčiča. Po timeoutu domačega trenerja Kšele so v vodstvo prišli Črnučani, a se jim ni uspelo odlepiti. V finišu se je na parket vrnil Mali, pri Črnučanih pa sta za kratek čas v igro vstopila Ramšak in Jančič. Od 22:20 do konca so Črnuče ohranjale potrebno razliko, zaključno točko je prispeval danes zelo razpoloženi bloker Oman. Drugi niz so Črnučani dobili zaradi učinkovitejšega napada od Kranjčanov.

Tudi tretji niz je bil izenačen prav tako kot prva dva. Večino časa so vodili domači, a razlika nikoli ni znašala več kot tri točke. Gostujoči trener je poskusil s podajalcem Adžovićem, Kranjčani so imeli na tribunah tudi glasno podporo svojih navijačev in za trenutek je pri 21:22 kazalo, da bodo gostje uspeli obrniti niz v svojo korist. Po timeoutu Črnuč pri izenačenju na 23 pa so domači uspeli doseči gladko zmago v treh nizih.

Čestitke našim fantom za zavzeto igro in boj za vsako žogo, ki se je obrestoval z lepo zmago!

Po koncu tekme so gledalci na telefonih spremljali zadnji del tekme konkurenta Fužinarja (Fužinar : Merkur Maribor), in osuplo opazovali, s kakšno postavo je v 4. in nato 5. nizu nastopil Maribor, potem ko je že vodil z 2:1 v nizih. Fužinar je namreč v tistem trenutku potreboval zmago v obeh nizih in ju potem tudi gladko dobil, in z zmago 3:2 se je na končni lestvici lige za malenkost uvrstil pred Črnuče.

You may also like...