Reprezentanca U20 do zlata z močnim črnuškim pridihom

Moška mladinska državna reprezentanca do 20 let si je na srednjeevropskem prvenstvu priigrala zlato odličje! Fantje so se s tem uvrstili na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo med 26. avgustom in 7. septembrom 2024.

Mladinska reprezentanca se je na Slovaškem najprej srečala z Madžari in si prepričljivo priigrala zmago s 3:0 (15,17,17). Fantje so nadaljevali z odlično igro tudi proti Čehom in osvojili tekmo brez izgubljenega niza s 3:0 (24,23,16). Na koncu skupinskega dela tekmovanja so se srečali z Avstrijci, si priigrali tretjo zmago in se uvrstili v polfinale. Sledilo je srečanje s sovrstniki iz Izraela in mladi Slovenci so imeli ponovno možnost dokazati svoj potencial. Tudi ta tekma se je zasluženo zaključila našim fantom v prid z rezultatom 3:1 (22, -20, 14, 13). V velikem finalu so se ponovno srečali z Avstrijci in jih po razburljivih petih nizih premagali s 3:2 (20, -23, 26, -19, 12) ter si priigrali že tretji nastop na evropskih prvenstvih.

Reprezentanca Slovenije: Bor Križanič, Miha Kosanc, Matevž Karadža Pevc, Jakob Podbregar Špes, Nik Legen, Urban Rajnar, Jurij Oman, Luka Marovt, Nejc Najdič, Miha Okorn, Jošt Purgar, Rok Drobnič, Jošt Kržič. Selektor: Iztok Kšela.

Še posebej smo ponosni na našega člana Miho Kosanca in igralce, ki so bili še lani člani našega kluba: Jurij Oman, Jošt Kržič, Luka Marovt in Matevž Karadža Pevc.

Čestitamo tudi selektorju Iztoku Kšeli in pomočniku selektorja Juriju Žavbiju. Oba sta bila v preteklih sezonah trenerja črnuške članske ekipe.

You may also like...