Lokalni derbi zelene skupine

Sportklub prva odbojkarska liga – moški / zelena skupina – 8. krog – Dvorana Maksa Pečarja, 24.02.2024, gledalcev: 70

Črnuče : Špan Brezovica – 1:3 (25:22, 18:25, 25:27, 22:25)

Črnuče: Travnik (L), Muhelčič (C) 2, Mivšek 14, Prevorčnik 16, Kosanc, Vindišar 5, Ritmanič 3, Drobež, Lenič 8, Rojc, Elikan 11, Češnovar 4. Trener: Miha Kikelj.

Špan Brezovica: Željeznov 2, Šluga, Rozman, Pucelj 7, Glamočanin 23, Renko 9, Založnik, Šip 6, Filiputti (L), Juvan (L), Purgar, Kirbiš 2, Čopi 6. Trener: Ivan Milošević.

V dvorani Maksa Pečarja so v soboto gostovali odbojkarji z Brezovice.

V začetku prvega niza je domača ekipa po štirih zaporednih uspešno zaključenih točkah, dveh zaključnih udarcih Prevorčnika ter dveh blokih Vindišarja in Mihelčiča, stopila v vodstvo z 9:5. Sledil je polminutni odmor gostov, po katerem so Črnučani uspeli ohraniti vodstvo. V zaključnem delu niza je po bloku Mivška rezultat kazal 23:19. Priigrana prednost je bila dovolj velika, da je domača ekipa osvojila prvi niz.

V drugem nizu je bolje začela gostujoča ekipa, ki je do prvega polminutnega odmora stopila v vodstvo z 9:13. Nato so Brezovčani po treh zaporednih napakah Črnuč povišali vodstvo na 12:18. Priigrana prednost je bila dovolj velika, da je z zaključnim udarcem Čopija Brezovica osvojila drugi niz.

V tretjem nizu sta se ekipi, kljub številnim lastnim napakam na strani domačih, do zaključnega dela izmenjevali v vodstvu. Pri rezultatu 20:20 je domača ekipa s tremi zaporednimi lastnimi napakami gostujoči ekipi prepustila vodstvo. Kljub napakam Črnučani niso odnehala in uspeli izenačiti rezultatu na 24. Sledil je napet zaključek niza, v katerem je Brezovica z blokom Puclja zaključila niz pri rezultatu 25:27.

V četrtem nizu so gostje vodili od začetka. Sredi niza, po točki Glamočanina, je rezultat kazal 14:17. Gostujoča ekipa je uspela ohraniti prednost do konca niza ter s tem osvojila tekmo.

Statistika tekme

Vrhunce tekme je pripravil Marko Savić:

You may also like...