Oslabljeni Črnučani niso bili kos Kanalcem

Sportklub prva odbojkarska liga – moški / zelena skupina – 4. krog – 31. 1. 2024, Dvorana Maksa Pečarja

Črnuče : Alpacem Kanal – 0:3 (13:25, 18:25, 22:25)

Črnuče: Travnik (L), Mihelčič (C) 3, Mivšek (L), Rutar, Prevorčnik 19, Vindišar 1, Čučulovič, Drobež, Lenič 5, Rojc 4, Elikan 5, Češnovar 6. Trener: Miha Kikelj.

Alpacem Kanal: Kodrič 5, Stojanovič 2, Cafuta 6, Jakovac 3, Karnel (C) 1, Godnič 2, Kavčič 1, Maretič, Okroglič G. (L), Blazsovics 8, Vrtovec 3, Ranc V. 15. Trener: Rok Knafelc.

Ekipi iz 1A.DOL sta v zeleni skupini ohranili 100 % izplen točk proti ekipam iz 1B.DOL. Črnučani tokrat niso bili tako blizu osvojitvi niza, kot pred časom proti Krki. Toda razlog zato je v veliki meri tudi oslabljenost domače ekipe zaradi poškodb: poleg najučinkovitejšega igralca Črnuč Mivška je trener Kikelj pogrešal tudi drugega standardnega člana prve postave Kosanca, ki je Mivška na položaju korektorja zelo dobro nadomestil na prejšnji tekmi proti Brezovici. Zato je bila črnuška ekipa tokrat nekoliko premešana. Na položaju korektorja je uspešno zaigral levoroki sprejemalec Prevorčnik, na položajih sta zaigrala Rojc in Lenič, kot sprejemalec pa je bil na tej tekmi registriran tudi Čučulovič, ki je sicer libero.

Prvi niz se je začel v korist gostujoče ekipe, saj je domača ekipa v začetku seta nanizala tri zaporedne lastne napake. Po dveh zaporednih točkah Kodriča so gostje povedli s 3:8. Nekaj lastnih napak domače ekipe proti sredini niza je rezultat pred prvim polminutnim odmorom postavilo na 11:17. Priigrana prednost se je do konca niza še povišala. Gostje so z asom Blazsovicsa suvereno osvojili prvi niz.

Podobno kot v prvem nizu so tudi v drugem gostje kar hitro prišli do znatnega vodstva. Po zaključnem udarcu Blazsovicsa, pri rezultatu 10:15, je sledil polminutni odmor. Kljub odmoru domača ekipa ni uspela zaustaviti gostov, ki so ohranili prednost. Gostje so z zaključnim udarcem Stojanoviča končali drugi niz pri rezultatu 18:25. Gostujoči trener Knafelc je po zanesljivem vodstvu svoje ekipe dal možnost tudi igralcem s klopi, tako da so dobili priložnosti vsi.

V začetku tretjega niza smo bili priča trem zaporednim točkam Elikana, kar je dvignilo vzdušje v domači ekipi. Fantje so nadaljevali z dobro igro in si priigrali vodstvo s 7:3. Sledil je polminutni odmor, ki so ga gostje dobro izkoristili in postopoma prišli do izenačenja. Ekipi sta se v srednjem delu niza izmenjevali v vodstvu. Pri rezultatu 17:16 so Kanalci nanizali šest zaporednih točk, od tega so bile kar tri lastne napake Črnučanov, in prešla v občutno vodstvo. Domača ekipa se kljub zaostanku ni predala, a rezultata ni uspela prevesiti v svoj prid. Gostje so po zaključku Ranca slavili z 0:3.

Statistika tekme

foto: Lora Pettauer/odbojka.tv

Vrhunce tekme na YouTubu je pripravil Marko Savić.

 

You may also like...