Ekipa Črnuče ACH II z zmago sklenila tekmovanje v 3.DOL

V zadnjem krogu 3.DOL – zahod za moške se je ekipa Črnuče ACH II pomerila z ekipo Kostanjevice na Krki in zabeležila zmago s 3:0. S tem je mlada črnuška ekipa osvojila tudi končno 4.mesto na lestvici tretjeligašev in krepko izboljšala rezultat iz lanske sezone…

Prvi set

Pot na tekmo je tokrat potekala malce drugače, saj smo v uporabo za prevoz na tekmo dobili kombi našega trenerja prve članske ekipe, Tomija Šmuca, ki ga je prijazno posodil ekipi. Prav tako gre zahvala za pomoč pri prevozu na tekmo in nesebično pomoč družini Mavsar. Na skoraj 100-kilometrsko vožnjo je odšla ekipa v postavi Matoš, kapetan Popit, Kene, Mihelčič, Plahutnik, Vilar, Petarka, Mavsar, Hodžič Šlejkovec in libero Kumer.

V prvem setu so domačini hitro povedli s 6:1, ko je nerazpoloženega Matoša na sprejemu servisa zamenjal Jure Mavsar, pa se je igra Črnučanov nekoliko umirila, kljub temu pa organizator Kene ni imel razpoloženih napadalcev. Pri rezultatu 11:5 za Kostanjevico je trener Premelč posegel še po eni menjavi in v borbo poslal podajalca Mihelčiča. Po delnem izidu 5:1 za goste, se je nivo igre izboljšal in Črnučani so vztrajno nižali razliko in prvič v tem setu izenačili z asom Popita pri rezultatu 17:17. Končnica prvega seta je bil razburljiva, borbenost in vztrajnost pa se je gostom izplačala, set so dobili tesno z 29:27, čeprav so domačini že imeli zaključno žogo za zmago v svojih rokah. To so jim preprečili predvsem dobri začetni udarci črnuških igralcev, dober blok in na koncu še penal Hodžiča Šlejkovca.

Drugi set

V drugem setu je ekipa Črnuče ACH II igrala bolj sproščeno in z manj napakami, krasil jo je dober servis in blok, razigral se je Popit, rezultat pa je bil samo enkrat izenačen pri izidu 1:1. V drugem setu domačini niso niti enkrat povedli in tudi delni izid 7:2 za domače v sredini seta, ni zadostoval, da bi preprečil slavje črnuške ekipe, za katero so nastopili predvsem igralci kadetske ekipe, dva mladinca in recimo mu “veteran” Matoš, ki pa na tej tekmi ni veliko igral.

Tretji set

Tretji set je bil najbolj izenačen, a Kostanjevica je korak s Črnučani lahko držala le do rezultata 13:14, ko je še zadnjič vodila za eno točko. Nato pa je sledila serija servisov Petarke, ki so jo ostali igralci nadgradili z borbeno igro v polju, kjer so tokrat v atraktivnih potezah med seboj tekmovali Popit, Plahutnik, Mavsar in libero Kumer. Kljub nekaterim napakam v končnici seta (zgrešen servis Hodžiča pri set žogi in majhne nepotrebne vragolije Keneta in Plahutnika:)), so Črnučani prepričljivo premagali neposrednega tekmeca za osvojitev končnega 4.mesta na lestvici.

Članska sezona je tako končana, ob tem pa ne smemo pozabiti, da naše kadete v A ligi čakata v nedeljo, 23.3.2014, še dve tekmi na OŠ Danile Kumar, ki bosta odločali o končnem vrstnem redu in o potnikih na polfinalni turnir.

Še nekaj besed uprave kluba

Če smo za našo 1. člansko ekipo že v začetku sezone napovedovali boj za 1. DOL, pa smo vsi presenečeni nad letošnjo igro ter rezultatom naše 2. članske ekipe Črnuče ACH 2, katere povprečna starost je 17 let in je zelo uspešno branila klubske barve v 3.DOL. Končno 4. mesto v 3.DOL in dejstvo da je naša ekipa med najmlajšimi v ligi predstavlja velik uspeh in priča o kvalitetnem klubskem delu z mlajšimi igralci. Seveda vse ni bilo idealno, tako da je prostora za napredek še veliko in verjamemo, da se bodo fantje s trdim delom in pravim pristopom na treningih dokazovali še naprej in si tako poizkušali utreti pot v 1. člansko ekipo, kjer vas trener Tomi že nestrpno pričakuje.

Skratka ČESTITKE vsem fantom in pa trenerju Mihu za prikazano v letošnji sezoni. BRAVO FANTJE!!!
Kot pa je že Miha dejal, sezone za večine od teh fantov še ni konec, saj se že naslednji vikend nadaljuje tekmovanje v kadetski A ligi, kjer so naši in vaši cilji še višji.

Ajde, gremo GAS NAPREJ!!

You may also like...