ACH Zmajčki v polfinalu DP

V soboto 22.3. so se naši najmlajši ACH Zmajčki odpravili na finale repasaža v Šempeter. Za mesto v polfinalu smo se pomerili z ekipami Sip Šempeter, Ljubljana Volley in Braslovče mini. Na turnirju so naši zmajčki z izvrstni igro dosegli velik uspeh in se uvrstili v Polfinale državnega prvenstva Slovenije, ki se bo v soboto 5.4. odigral v Kanalu ob Soči.

Dobro vzdušje že na začetku

Že na avtobusu sta za zabavo skrbela Nik in Nikolaj s svojim bogatim pevskim repertoarjem, tako da smo do dvorane prišli prešerno razpoloženi. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi iz Braslovč. Po prvih dveh setih je bil rezultat izenačen in zadnji set je odločal o zmagovalcu. Naši fantje niso uspeli izkoristiti premoči v višini. Ekipa Braslovč je tako prišla do zmage.

Po porazu dve zmagi

Drugo tekmo proti Šempetru smo začeli enkratno. naša prva trojka je povedla proti njihovi drugi z 12:3. Tako je priložnost dobil eden od igralcev, ki so šele letos začeli s treningi in so zato še bolj negotovi. Sledil je popoln preobrat in Šempeter je predvsem po naših lastnih napakah povedel za 2 točki. Tudi po tem, ko je bila naša prva trojka spet na igrišču je bila igra še vedno prepolna napak. V končnici pa so fantje le zbrali toliko moči, da so končni rezultat obrnili v svojo korist. Drugi set se je naša druga trojka pomerila proti proti njihovim najmočnejšim igralcem. Po borbenem in izenačenem prvem delu je prišlo do preloma in v drugi polovici po rezultatu 12:10 za Šempeter smo komaj še dosegli točko. Spet je odločal tretji set. Po izenačenem uvodu je sledila slabša organizacija napada in neaktivni napadi so nas pripeljali do zaostanka 15:20. Ko so fantje videli da z mlačno igro ne bo nič so prikazali enkratno končnico. Z borbenostjo v obrambi, lepimi podajami in drznostjo v napadu so premagali nasprotnika z 25:23.

Sledila je zadnja tekma proti ekipi Ljubljana Volley. Po rezultatih prvih dveh tekem smo potrebovali zmago. Ker je bila ekipa Ljubljana Volley brez možnosti za napredovanje ni bilo taktiziranja, tako da sta se najmočnejši postavi pomerili med seboj. Začelo se je lepo, vendar nas je začetno vodstvo uspavalo in sledila je napeta borba kjer je vsaka ekipa osvajala 2 ali 3 točke zapovrstjo. Na koncu so se fantje zbrali in dobili prvi set z rezultatom 25:22. V drugem setu smo nadigrali nasprotnika in si zagotovili zmago. V tretjem setu pri zaostanku 17:19 pa je na sosednjem igrišču prišlo do preobrata, kot so ga uprizorili naši fantje v drugi tekmi in ekipa Braslovč je slavila s 25:23. To je pomenilo da smo z zmago 2:1 še vedno drugi. Končnico seta so tako odigrali igralci, ki so do tedaj dobili najmanj priložnosti.

ČESTITAMO FANTJE!

Zahvalil bi se vsem igralcem, ki so prispevali k izrednemu uspehu. Žan Zajc, Nik Jerič, Jaka Prevorčnik, Nikola Vidovič, Marko Prošek, Žiga Žolnir, Tej Enova, Gaj Elikan in Nikolaj Makuc s svojim delom na treningih in tekmah ste našo ekipo pripeljali v polfinale državnega prvenstva, med osem najboljših ekip v Sloveniji.

Za ta turnir, pa bi se še posebej zahvalil kapetanu ekipe Žanu Zajcu, ki je kljub še ne preboleni angini odigral borbeno in brez popuščanja.

You may also like...