Starejši dečki zaključili sezono v A ligi

Brezovica pri Ljubljani je v nedeljo, 12.4.2015, v Športni dvorani Balon, gostila ekipi iz Žužemberka in Črnuč. Domačini, so obe tekmi dobili in tako v A ligi zahod zasedli končno 2. mesto. Žužemberk pa si je z zmago nad Črnučani priigral končno 3. pozicijo, ki prav tako vodi v polfinale državnega prvenstva. Naši fantje pa se bodo 10. maja na zaključnem turnirju borili za končno 9. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je letos nastopilo 32 ekip. Čeprav so obe tekmi izgubili, so prikazal eno boljših predstav v sezoni.

Dišalo je po presenečenju

Na prvi tekmi proti domačinom iz Brezovice, so fantje prikazali odlično in borbeno predstavo. Prvi niz so dobili na razliko. V končnici se je v polju izkazal Perger, s svojim prvim blokom na prvi uradni tekmi pa še Lajevec. Na začetku drugega niza so Črnučani povedli s 5:9. V tem delu so bili domačini že zelo nervozni. Če bi našim fantom takrat uspelo obdržati ritem še nekaj točk, bi prav gotovo videli presenetljivo zmago gostov. Tako pa so v odločilnih trenutkih naredili nekaj nepotrebnih napak na servisu in polju in domačine ponovno vrnili v igro. Pri rezultatu 16:17 so Črnučani popolnoma popustili in tako izgubili drugi niz. Vendar se niso predali. S fanatično borbenostjo so izničili začetno vodstvo Brezovice v 3. nizu. Še več. Povedli so z 12:10, nato pa po pravi drami izgubili na razliko.

Dolenjce ujeli, nato pa pregoreli

Tudi drugo tekmo proti Žužemberku so prvi niz izgubili na razliko. Takrat se je fantom že poznala utrujenost iz prve tekme. Toda želja po zmagi je bila še vedno goreča. V 1. nizu pri rezultatu 14:21 za Žužemberk, je bilo videti že vse izgubljeno. Žužul, ki je vstopil iz klopi, je v napadu naredil svojo prvo točko na uradni tekmi in dvignil soigralce. Pri rezultatu 19:23 je ponovno vstopil Stele. Pri rezultatu 20:23 je Murkoviča zamenjal drugi novinec v ekipi Lajevec. Ta se je že na tekmi proti Brezovici izkazal z blokado, tokrat pa ni ostal dolžan niti igralcem Žužemberka. Ti so bili ujeti na 24 točki, ko je ponovno vstopil Murkovič. Kljub dobremu servisu so Dolenjci v napadu dobili točko, žal pa je v naslednjem napadu naši fantje niso. Borbeni Resman je hotel rešiti odbito žogo, vendar pa je bil malce prekratek. V drugem nizu so našim fantom pošle moči. Kljub borbeni igri se niso mogli izogniti porazu. Škoda. Tokrat so bili fantje še posebej v prvi tekmi zares blizu presenečenja. Za kaj več, jim očitno manjka kanček poguma.

Ne glede na poraz, velja za igro in odnos pohvaliti celotno ekipo v sestavi Jerič, Stele, Murkovič, Rutar, Perger, Resman, Žužul, Lajevec, Bahovec (L) in Mali. Eno boljših predstav v tej sezoni, če ne že najboljše, so tokrat prikazali kar trije: Jerič, Rutar in Resman.

Čeprav oranžni zmaji rezultatsko v A ligi niso bili ravno uspešni, pa so z igrami v zadnjem obdobju dokazali, da so uspeli po kakovosti ujeti najboljše slovenske ekipe. Že sama uvrstitev v A ligo, je bila uspeh za to generacijo. Najbolj pa veseli napredek teh fantov, ki bi bil gotovo manjši, če jim preboj v ligo ne bi uspel. Priložnost za dokazovanje bodo to sezono imeli še na zaključnem turnirju, kjer se bodo s Hočami, kamniškim Calcitom in ravenskim Fužinarjem borili za končno 9. mesto.

You may also like...