Dobra igra in dve zmagi

V soboto, 11. 4. 2015, so zmajčki igrali turnir državnega prvenstva v Stranjah pri Kamniku. Na njem so poleg domačinov sodelovali še vrstniki iz Kamnika, Kranja in Kostanjevice na Krki. Tokrat so zmajčki prikazali eno boljših predstav v sezoni in dvakrat zmagali. Z 2:0 so premagali Triglav po zares razburljivi predstavi pa še Calcit Kamnik z rezultatom 2:1. Z zmagama so se uvrstili na finalni turnir za mesta od 9 do 12. V državnem prvenstvu je letos sodelovalo 31 ekip.

Proti Triglavu izvrstno

Prvo tekmo so zmajčki odigrali proti Astec Triglavu. Za razliko od prejšnjih turnirjev so tokrat tekmo pričeli izvrstno. Morda je bila to ena najboljših predstav zmajčkov v letošnji sezoni na uradnih tekmovanjih. Končno so igro iz treninga prenesli tudi na igrišče in dvoma o zmagovalcu ni bilo ne v prvem in prav tako tudi v drugem nizu. Zmajčki so zanesljivo zmagali.

Sladka zmaga po težki borbi

V paralelni tekmi so odbojkarji Calcit Kamnika premagali Kostanjevico na Krki. Tako sta si v tretji tekmi stala naproti zmagovalca prvih dveh tekem. Igralci Kamnika so že stari znanci zmajčkov, hkrati pa tudi sila neugoden nasprotnik. Čeprav v napadu niso kdove kako nevarni, jih krasi dejstvo, da so izredno potrpežljivi in da jim žoga zlepa ne pade v polje. Njihovo obrambo je moč predreti le z močnimi in natančnimi udarci. To pa v tej kategoriji ni vedno ravno lahko.

V prvem nizu sta si stali nasproti druga postava Kamničanov in prva postava zmajčkov, brez najboljšega igralca, ki ga je trener pustil na klopi. Izkazalo se je, da je bil to odločilen niz. Fizično močnejši zmajčki so bili ves čas v rahli prednosti, proti nekoliko bolje tehnično podkovanim domačinom. Vendar so zmaji s pogumno igro strli odpor žilavega nasprotnika.

V drugem nizu je bilo pričakovati, da bo druga postava okrepljena s kapetanom Hribarjem dokončno strla domačine. Žal temu ni bilo tako. Do sredine niza je bil rezultat poravnan, potem pa so zmajčki popolnoma popustili. Obetal se je razburljiv tretji niz. In bilo je tako. Zmajčki v postavi Prevorčnik, Zajc, Hribar in Jerič so zopet dvignili nivo igre. Kamničani pa tudi niso popuščali, čeprav so ves čas rahlo zaostajali. V sami končnici je v igro vstopil Žolnir, ki je z natančnimi podajami omogočil soigralcem, da so si priborili končno zmago. Veselje zmajčkov po zadnji točki je bilo zares prisrčno.

V paralelni tekmi je Triglav premagal Kostanjevico, nato pa je v tekmi za drugo mesto na turnirju z 2:1 premagal še domačine. Tako so skupaj z zmajčki napredovali na finalni turnir za mesta, kjer se bodo borili za 9. do 12. mesto v državnem prvenstvu.

Za zmajčke so tokrat igrali: Jerič, Žolnir, Lenič, Zajc, Elikan, Podlesnik, Škrlep, Šenk, Stojan, Prevorčnik in Hribar

You may also like...