Celovec – United World Games UWG 2015

V Celovcu so od 18. do 21.6.2015 potekale mednarodne športne igre, kjer so se mladi iz vseh koncev sveta pomerili v različnih športnih panogah, tudi v odbojki. Turnirja so se letos s petimi ekipami udeležili tudi odbojkarji iz Odbojkarske šole ACH Zmajček, ki deluje v sklopu ŠD Fitt Črnuče…

U-15

V kategoriji starejših dečkov so naši fantje nastopili z dvema ekipama. Ekipa ACH Ljubljana 1 je na koncu zasedla odlično 3.mesto med 12-imi ekipami, njihovi vrstniki iz ekipe ACH Ljubljana 2, pa so najboljšo igro prikazali v igrah za razvrstitev od 9.-12.mesta, na koncu so zasedli solidno 10.mesto.

Za ekipo starejših dečkov ACH Ljubljana 1 so nastopili: Nejc Jerič, Luka Mali, Urh Resman, Enej Rutar, Leon Murkovič, Tjaž Šepec, Mik Podgorski in Rok Babnik.

Za ekipo starejših dečkov ACH Ljubljana 2 so nastopili: Vid Brozovič, Filip Pavšek, Martin Oblak, Luka Tepić, Jure Udovč, Matic Markun Senekovič, Al Ninič Čeak in Bor Rojc.

Ekipi sta vodila trenerja Miha Premelč in Andrej Jerič.

U-13

V kategoriji male odbojke smo prav tako imeli dva predstavnika. Ekipa ACH Ljubljana 1 je nastopila v malce močnejši zasedbi in na koncu osvojila bronasto medaljo, v naši drugi ekipi, ACH Ljubljana 2, ki jo je skupaj z Andrejem Jeričem prvič vodil trener Nejc Popit, pa so se z lepimi potezami izkazali prav vsi Zmajčki. Kljub končnemu .mestu, moramo biti z njihovo igro zadovoljni, saj so dali vse od sebe.

Za ekipo male odbojke ACH Ljubljana 1 so nastopili: Jaka Prevorčnik, Nik Jerič, Žan Zajc, Žan Žolnir, Marcel Šarko, Taras Peter Čučulovič in Jaka Hribar.

Za ekipo male odbojke ACH Ljubljana 2 so nastopili: Benjamin Šenk, Jošt Lenič, Nik Šuster, Žiga Maj Mali, Arne Jarc, Gaj Elikan, Val Stojan in Žan Podlesnik.

U-11

Naša najmlajša ekipa, ki jo je odlično vodila trenerka Marina Crnjac, je presenetila z osvojitvijo 1.mesta v kategoriji mini odbojke. Za zlate Zmajčke so nastopili: Luka Malovič, Lovro Korelc, Naj Breznik, Ivo Senih, Žiga Žolnir in naš najmlajši udeleženec iger, Jernej Lenič. Doma pa je zaradi zobobola svojo ekipo spodbujal tudi Nal Pale Stankov.

Vsi naši fantje so živi in zdravi prispeli domov. Čeprav utrujeni so bili skoraj brez izjeme nasmejanih lic. Kaj tudi ne. Zmajčki smo več kot dostojno zastopali svoj klub in nenazadnje tudi svojo domovino. V več tisoč glavi množici z leti postajamo že kar prepoznavni.

Naši najmlajši zmajčki so tokrat zares zasijali. Pod vodstvom trenerke Marine Crnjac so osvojili v kategoriji U11 fantastično 1. mesto. Le kdo bi si mislil? Jeeeeee!!! Bravo zmajčki!!!

V mali odbojki smo imeli dve ekipi. Naša prva ekipa je osvojila odlično 3. mesto. Žal so le oni igrali v celoti v ligaškem tekmovanju. Zaradi prirejenih pravil, je bil možen tudi neodločen rezultat. In ravno ta se je zgodil v zadnji odločilni tekmi za 2. mesto, prot nemški ekipi Team Mittelfranken. V tej tekmi so prikazali zares odlično igro in na presenečenje nasprotnika drugi niz po pravi drami tudi dobili. Z neodločenim rezultatom 1:1 so se v končni razpredelnici z Nemci povsem poravnali, o drugem mestu pa je odločil boljši količnik osvojenih vseh pik (točk) na tekmah. Zmajčki naše druge ekipe, so ravno tako igrali zelo dobro. V zadnji tekmi so bili zelo blizu zmage. Na koncu pa je bil rezultat žal ponovno le neodločen.

Morda so še največje presenečenje v pozitivnem smislu pripravili naši starejši dečki. V konkurenci 12 ekip so osvojili odlično tretje mesto! V polfinalni tekmi so tesno z 2:1 izgubili proti domači ekipi, v tekmi za tretje mesto pa so s težavo, pa vendar z 2:0 ugnali VB-Akademie Vienna. Zares lep uspeh naših fantov, ki ga je dopolnila naša druga ekipa z osvojenim 10. mestom.

Medalje in pokali so vsekakor lepa nagrada za trud skozi celotno sezono. Letos nam tudi mraz ni prišel do kosti. Dobro smo se pripravili nanj. Na polno smo uživali, se zabavali, igrali, borili in zmagovali. Na veselje in nasmeh zmajčkov, navijačev in trenerjev.

Slednjim je tokrat pomagal tudi Nejc Popit, sicer aktivni igralec naše članske selekcije. Njegova pomoč pri logistiki in vodenju tekem je bila neprecenljiva, zato se mu v imenu kluba in navzočih trenerjev iskreno zahvaljujemo!

You may also like...