DP U17 – Kumer in Valenčič ponovno zmagala

Pred finalnimi nastopi na Kongresnem trgu v Ljubljani je bilo potrebno spraviti pod streho le še drugi turnir državnega prvenstva na mivki v kategoriji U17. Le ta se je odvijal minuli vikend v Žužemberku. Naša dvojica Kumer/Valenčič je upravičila vlogo favorita.

Upravičila vlogo favorita

Prvi dan je minil v znamenju prekinitev zaradi vremenskih razmer. Strele, močan veter in dež so nekoliko popestrile dogajanje pod goricami in hrami reke Krke. Naša dvojica Valenčič/Kumer je ne glede na dogajanje upravičila vlogo favorita. V soboto in nedeljo sta zmagala na vseh tekmah in tako osvojila še drugi turnir državnega prvenstva. Kot prvouvrščena v točkovanju U17 sta se uvrstila na finalno tekmo, ki bo v četrtek 30.7.2015 ob 18.10 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Za dosežek lahko obema fantoma le iskreno čestitamo z željo, da bi uspeh in s tem naslov državnih prvakov potrdila tudi v Ljubljani.

Naša druga dvojica Resman/Jerič pa je s tekmovanjem končala že prvi dan. Začela sta sicer dobro, kasneje pa se jima je zalomilo. V tekmi repasaža, ki je odločala o preboju med prvih 8 ekip turnirja sta imela že zaključno žogo za zmago. Žal sta se na koncu morala zadovoljiti z 9. do 12. mestom.

You may also like...