Odlična sezona na mivki

Poletje se bliža koncu. S pripravami na Krku so dvoransko odbojko začeli naši najmlajši odbojkarji, člani pa se prvič zberejo v tednu, ki prihaja. Tako lahko govorimo, da je za nami sezona odbojke na mivki, v kateri so naši fantje dosegli izjemne rezultate. Nastopali smo v vseh konkurencah, tukaj pa objavljamo pregled le najboljših rezultatov naših ekip, ki jih bo v prihodnje težko ponoviti.

Državno prvenstvo

V okviru LJUBLJANA BEACH VOLLEY CHALLENGE 2015 so na Kongresnem trgu v Ljubljani potekali finalni boji državnega prvenstva za mlade. Udeleženci so se potegovali za končno 3. mesto, najboljši pa za naslov državnega prvaka. Na finalni turnir so se uvrstile 4 najboljše ekipe iz predhodnih tekmovanj, v vsaki kategoriji posebej. Na finalu smo imeli kar 5 ekip, osvojili pa smo 4 medalje, od tega dva naslova državnega prvaka!

To je za naš klub vsekakor izjemen uspeh in ponosni smo lahko na vse dvojice, ki izhajajo iz našega kluba. Tudi tiste, ki se niso uvrstile na finalni turnir.

Pregled končnih uvrstitev:

U19 – 1. mesto KUMER/TEPIĆ
U19 – 2. mesto ŠIJANEC/PLAHUTNIK
U19 – 4. mesto MIHELČIČ/MAVSAR
U17 – 1. mesto KUMER/VALENČIČ
U13 – 3. mesto JERIČ/ZAJC

Evropska tekmovanja

V Brnu na Češkem je potekalo prvenstvo srednjeevropskega odbojkarskega združenja MEVZA v odbojki na mivki. Tam smo imeli dve naši dvojici. V kategoriji U18 sta KUMER/TEPIĆ osvojila 4. mesto, v kategoriji U20 pa sta PLAHUTNIK/KOŠENINA prav tako osvojila nehvaležno 4. mesto.

V Rigi v Latviji pa je potekalo Evropsko prvenstvo v odbojki na mivki. V Kategoriji U18 sta Slovenijo zastopala Žiga Kumer in Aleksander Tepić, ki sta z dvema zmagama in dvema porazoma osvojila končno 17. mesto.

 

You may also like...