Sezono začenjajo tudi člani

Z današnjim zborom obeh članskih ekip so priprave na novo sezono začeli tudi člani. V naši prvi ekipi, ki bo nastopala v 2. DOL je prišlo do kar nekaj sprememb. Na splošno gledano pa bo ekipa močnejša kot lani. Vodenje ekipe je ponovno prevzel novi (stari) trener Tomislav Šmuc, njegov pomočnik pa bo prav tako kot predlani Primož Dirntiš.

2.DOL Cilj: Uvrstitev v prvo ligo

Aljoša Novak, ki je lani vodil in treniral ekipo, se bo preselil nazaj na mesto igralca. Ekipa pa se je okrepila še z dvema igralcema, ki sta lani igrala prvi ligi. Iz Panvite Pomgrada je prišel Blaž Ajlec, iz Salonita Anhovo pa Blaž Marušič. Ker sta v osnovi oba sprejemalca, bo na tem mestu zares huda konkurenca. Prej omenjenima bodo na tem igralnem mestu družbo delali še Jerončič, Plahutnik, Kumer in Novak. Ti fantje pa bodo morali poskrbeti tudi za kvalitetno zasedbo korektorja ekipe. Na mestu libera ostaja »zimzeleni« Matevž Ogrizek, verjetno pa mu bo občasno družbo delal še kdo izmed mlajših igralcev. Organizatorja igre bosta še naprej Žavbi in Mihelčič, na igralnem mestu centralnega blokerja pa je zaenkrat še največ neznank. Poleg izkušenega Zadravca je na tem mestu še Tepić, po pripravah v Planici, ki se pričnejo prihodnji teden, pa se bosta trenerja Šmuc in Dirntiš odločila katerega od mlajših fantov bosta potegnila naprej v svojo ekipo. Sicer pa za to igralno mesto še vedno iščemo tudi morebitno okrepitev iz kakega drugega kluba, pa tudi na drugih pozicijah morda še nismo rekli zadnje besede.

Zaradi poškodbe bo letošnjo sezono manjkal Primož Trobiš, medtem ko sta se Marko Potočnik in Igor Krivec poslovila od rednega treniranja zaradi službenih obveznosti. Vsem trem igralcem se za njihovo delo in udejstvovanje v našem klubu iskreno zahvaljujemo.

Cilj ekipe je, da se v tej ali pa v prihodnji sezoni uvrsti v 1. DOL. Trenerskemu štabu Šmuc / Dirntiš ter naši ekipi je v predlanski sezoni to že uspelo, vendar pa smo se zaradi različnih vzrokov, sodelovanju v prvi ligi odpovedali. Trije tedanji črnuški igralci Jurić, Purić in Kozamernik bodo tudi letos člani ekipe ACH Volley Ljubljana. Kozamernik pa je v tem času postal tudi del članske reprezentance Slovenije.

3.DOL Cilj: Kompaktna in homogena ekipa in individualno delo z igralci

Naša druga članska ekipa, ki bo igrala v 3. DOL, se bo prav tako odpravila v Planico. Ekipo bosta vodila Samo Belavič in Marina Crnjac. Po pripravah se bodo trenerji skupaj s strokovnim štabom kluba odločili, kdo od igralcev bo morda okrepil našo »drugoligaško« ekipo in kdo od njih bo nastopal samo za kadete in mladince. Letošnjo sezono bo kar velika konkurenca za mesto v 1. oz 2. članski ekipi, kar pa ni nič slabega, saj se bodo morali naši fantje vseskozi dokazovati (tako na treningih kot tudi na tekmah). Strokovni štab kluba pa bo poskrbel, da bo vsak od teh fantov tudi dobil kar nekaj priložnosti za dokazovanje.

Cilj v sezoni je, da se vzpostavi kompaktna in homogena ekipa, ki bi lahko konkurirala za najvišja mesta v 3.DOL. Ob tem pa se bo poseben poudarek namenil tudi individualnemu delu s posamezniki.

Koordinacijo med trenerji, delo in skrb, da se bodo začrtani programi na športnem področju dobro izvajali, je prevzel Aljoša Novak, ki ga je upravni odbor kluba imenoval za športnega direktorja kluba.

You may also like...