Mini odbojkarji prvi na drugem uradnem turnirju

Kočevje, 19.12.2015. Mini Zmajčki smo se prvič letos preizkusili na uradni tekmi. Moramo reči, da smo veseli, ker so nas na tekmo peljali starši in za nas tudi športno navijali. Ne bomo povedali, da smo se najprej izgubili in zahvaljujoč stricu Garminu pristali na podeželski kmetiji, kjer za odbojko še ne vedo. Ampak kmalu smo bili na pravi poti in se naenkrat znašli v oranžnih dresih in z odbojkarsko žogo nad glavo. Šalo na stran, fantje, sodnik je vzel v usta piščalko in začelo se je zares.

Prve tekme

Pred nami je stal nasprotnik iz Novega mesta, ki ni in ni mogel sprejeti našega servisa in smo tako precej lahko prišli do zmage s 3:0. Že v naslednji tekmi proti Žužemberku smo hitro dojeli, da je odbojka nekoliko težja, kot samo serviranje. Kljub trudu in nekaj dobrim potezam, so nam vse žoge takoj vrnili nazaj. A igramo tenis, al’ kaj? Naš trener je rekel, da se odbojka igra na tri dotike. Ampak se ne sekiramo, ker nas je čakala še ena tekma.

Proti domačinom iz Kočevja smo začeli malo v krču, kar nas je privedlo do tega, da so nasprotniki dobili prvi niz. Kljub neljubemu dogodku, smo se sestavili in po zmagovitem drugem nizu pokazali pravo igro. Nekaj premišljenih potez, lepih sprejemov in natančnih podaj je zadostovalo, da smo pokazali lepo igro in premagali ekipo Kočevja z 2:1.

Trener nas je pohvalil, bojda smo bili dobri. Mogoče res, starši, ki so bili na tribunah, so bili zadovoljni in po končani tekmi smo se njim v čast po parketu zapeljali v ribico.

Pica je bila krasna in z veseljem čakamo nov turnir. Bravo, Zmajčki!!

avtor: Janez Malovič

You may also like...