Zmajčki napredovali v 3. krog

V soboto 16.1.2016 so v Stranjah pri Kamniku naši zmajčki odigrali 2. krog državnega prvenstva. Z dvema zmagama nad ekipama GO Volley in Salonit Anhovo so se uvrstili v 3. krog državnega prvenstva.

Stresen začetek

Začetek turnirja ni obetal nič dobrega. Po krivdi pisca tega članka so zmajčki skoraj zamudili na turnir, ki se je začel pol ure prej kot običajno. Za ogrevanje ni bilo veliko časa in temu primeren je bil tudi začetek. Prva postava ekipe GO Volley se je izkazala kot trdoživ nasprotnik. Zmajčki si nikakor niso uspeli priboriti odločilne prednosti. Nik in Gaj nista bila razpoložena za igro. Svetli izjemi sta bila kapetan Žan Zajc in Tej Enova. Skupaj sta dvignila nivo igre zmajčkov, ki so s trmo in odločnostjo le nekako dobili prvi niz. Drugi niz je bil zgolj formalnost. Druga postava nasprotnikov ni bila dorasla našim zmajčkom. Priložnost za igro so dobili vsi igralci.

Odlično nadaljevanje

V vzporedni tekmi je Salonit Anhovo premagal zelo kvalitetno domačo ekipo Calcit Volleyball. To je bilo opozorilo, da bodo morali zmajčki proti Salonitu pokazati veliko več kot na prvi tekmi. To se je na srečo tudi zgodilo, čeprav postopoma. Prvi niz je začela druga postava. Sprva spet malce boječe. Prva postava Salonita ni imela veliko dela. Potem so se zmajčki le sprostili in prikazali nekaj lepih akcij. Primorci pa niso popuščali. Jasno so dali vedeti, kdo je gospodar na igrišču.

Drugi niz je zmajčkom dal vedeti, da jih čaka zares težka tekma. Druga postava Salonita se je odlično upirala našim fantom, za katere je tokrat igral Jaka, ki je manjkal na prvi tekmi. Zmajčki so morali zaigrati na vso moč, da so le strli odpor žilavega nasprotnika. V tem delu igre sta se iz sna zbudila tudi Nik in Gaj, dobro igro pa sta prenesla tudi v 3. niz.

Tretji niz je bil gotovo najlepši del tega turnirja, igra obeh nasprotnikov pa na visokem nivoju. Zmajčki so začeli odlično. Jaka je z dvema blokoma takoj pokazal, kdo je gospodar na mreži. Še bolj se je izkazal v napadu kjer se mu je pridružil še Žan. Toda udarci v napadu niso bili dovolj za mirno nadaljevanje. Primorci so večino teh napadov z odlično obrambo tudi ubranili. Nevarno so tudi sami zapretili v napadu. Vendar tudi zmajčki niso popuščali. Ob dobrem bloku so odlično zaigrali tudi v polju. V tem obdobju smo lahko spremljali zares odlično odbojko. Predvsem pa velja pohvaliti zmajčke za potrpežljivo in pogumno igro v napadu. Tudi ko so jih primorci pri rezultatu 19:20 skorajda ujeli, se zmajčkom niso zatresle roke. Piko na i je postavil Nik, ki je z močnim udarcem postavil končni rezultat 25:21. Veselje zmajčkov je bilo nepopisno.

Rezultati turnirja:

ACH Zmajčki I : GO Volley 2:0 (26:24, 25:02)
Salonit Anhovo : Calcit Volleyball 2:0 (25:21, 25:19)
ACH Zmajčki I : Salonit Anhovo 2:1 (11:25, 25:16, 25:21)
GO Volley : Calcit Volleyball 1:2 (25:17, 06:25, 19:25)
Salonit Anhovo : Calcit Volleyball 2:0 (25:14, 25:15)

Za ACH Zmajčke I so tokrat igrali: Tej Enova, Žiga Žolnir, Žiga Maj Mali, Ivo Senih, Nik Filo, Naj Breznik, Marcel Šarko, Jaka Prevorčnik, Nik Jerič, Žan Zajc in Gaj Elikan.

Zmajčki naše druge ekipe osvojili niz

Zmajčki naše druge ekipe pa so igrali prvi krog repasaža v Žirovnici. Proti domači ekipi bi z malo športne sreče lahko odnesli tudi zmago v drugem nizu, ko je igrala naša ekipa s postavo mini odbojke. To jim je kasneje uspelo proti ekipi Salont Anhovo II. Za prvo zmago pa potrebno počakati naslednji turnir.

Rezultati repasaža:

Žirovnica : ACH Zmajčki 2:0 (25:12, 25:23)
ACH Zmajčki : Salonit Anhovo II 1:2 (25:04, 14:25, 09:25)
Salonit Anhovo II : Žirovnica 2:1 (25:10, 15:25, 25:11)

avtor: Andrej Jerič

You may also like...