Kadeti na tradicionalnem turnirju v Kranju

V Kranju je potekal mednarodni turnir za kadete, na katerem sodeluje 11 ekip. Na njem sodeluje tudi naša pomlajena kadetska ekipa. Če odmislimo prvo tekmo proti favoriziranemu Šempetru, je končni izkupiček povsem zadovoljiv. V tej sestavi so namreč fantje zaigrali prvič. Po hladnem tušu v prvi tekmi so se fantje zbrali in prikazali dokaj spodobni predstavi. Ti sta bili dovolj za zmagi nad odbojkarji iz Frama in Škofje Loke. Z zmagama so fantje zasedli drugo mesto v skupini in se tako uvrstili med 6 najboljših ekip turnirja.

Žal je zaradi praznikov kar nekaj mlajših fantov odpovedalo nastop, tako da sta jim na pomoč priskočila Domen in Jaka. Ostali starejši kolegi pa se skupaj z mladinci potijo na močnem turnirju v Beogradu.

V prvi tekmi drugega dne proti ekipi Fužinar Metal Ravne so naši fantje zaigrali povsem spodobno. Polfinalistom državnega prvenstva so se presenetljivo dobro upirali. Sedaj lahko obžalujemo zamujeno priložnost za zmago v prvem nizu, potem ko so naši fantje drugi niz dobili. Tudi v tretjem nizu so bili čisto do konca v igri za zmago. Na kocu pa so vseeno zasluženo slavili odbojkarji iz Koroške. Slednji so prav tako z 2:1 v napeti tekmi premagali odbojkarje iz Žirovnice, še enega udeleženca prihajajočega polfinala državnega prvenstva. Tako so si Ravenčani izborili pot med 4 najboljše ekipe turnirja.

Gorenjcem je poraz povsem vzel voljo do igre. To so s pridom izkoristili naši fantje, ki so v tekmi za 5. mesto presenetljivo dobili prvi niz. Nato so odbojkarji iz Žirovnice le stopili na plin in pokazali, da so v tem trenutku boljša ekipa.

Če odmislimo včerajšnjo tekmo proti favoriziranemu Šempetru in današnjega nadaljevanja tekme proti Žirovnici je končni izkupiček povsem zadovoljiv, tako glede same igre, kakor tudi rezultatov. Fantje so v 5. tekmah dosegli dve zmagi in 3 poraze. Skupaj so osvojili 6 nizov, prav toliko so jih tudi izgubili. Tako so na koncu v konkurenci večinoma starejših nasprotnikov osvojili 6. mesto.

Fantom lahko za predstave v Kranju iskreno čestitamo!

Pri dekletih je na turnirju zmagala ekipa GOVOLLEY. Končni zmagovalec moškega turnirja pa je ekipa HOTVOLLEYS iz Dunaja. Na finalni tekmi proti ekipi SIP Šempeter so v odločilnem nizu zaostajali 10:13, na koncu pa so ga dobili s 15:13.

Končni vrstni red:
1. HOTVOLLEYS
2. OK SIP ŠEMPETER
3. TRIGLAV KRANJ
4. OK FUŽINAR
5. OK ŽIROVNICA
6. ACH ČRNUČE
7. LJUBLJANA VOLLEY
8. GO VOLLEY
9. OK FRAM
10. OK LUBNIK
11. OK TRIGLAV 2

Podrobnejši rezultati na spletni strani: OK Triglav Spring Cup.

You may also like...