Mala odbojka v Sostrem

V soboto 7. maja, je lep pomladanski dan v Ljubljano privabil številne pohodnike iz vse Slovenije. Vseeno pa se je kar lepo število odbojkarskih navijačev raje odpravilo v ljubljansko predmestje, natančneje na OŠ Sostro, kjer se je odvijal finalni turnir male odbojke za dečke. In vsi, ki so se tam ustavili, so imeli kaj videti.

ACH Zmajčki I : Salonit Anhovo 2:1 (17:25, 25:14, 25:23)

V prvi tekmi turnirja sta se med seboj pomerila stara znanca iz rednega dela državnega prvenstva. Prvi niz so zmajčki pričeli z drugo postavo, Primorci pa z najmočnejšo. Vendar niso imeli lahkega dela, saj so se jim zmajčki odlično upirali. Vse do sredine niza je bil rezultat dokaj poravnan. V sami končnici pa so odbojkarji iz Kanala le pokazali, da so boljša ekipa. V drugem nizu so imeli zmajčki manj dela in pred mladimi odbojkarji je bil le še 3. odločilni niz. Tega so domačini začeli silovito. Vendar jim tudi gostje niso ostali dolžni. Prednost zmajčkov pa se je vseeno ves čas vztrajno večala. In ko je pri rezultatu 22:14 za zmajčke že vse kazalo na njihovo zanesljivo zmago, se je še enkrat več pokazalo, kako nepredvidljiva je lahko odbojka. Na koncu so domači odbojkarji z največjo težavo le izvlekli tako želeno zmago, ki so jo začinili s pristnim otroškim veseljem.

KEKOOprema Žužemberk : Maribor SGD Strdin 2:0 (25:15, 25:11)

V drugi tekmi turnirja so Dolenjci že takoj na začetku pokazali svojo moč. Mariborčani so tekmo začeli s prvo postavo, trener Žužemberka Bojan Brulec pa se s tem ni preveč obremenjeval. Takoj po prvem servisu je v igro poslal svoja dva najboljša igralca. Začetek prvega niza je bil dokaj izenačen, na sredini niza pa so Dolenjci naredili razliko, ki jo Mariborčani niso mogli več ujeti. Tudi v drugem nizu so bili boljši odbojkarji Žužemberka, ki so se na koncu veselili napredovanja v finale.

Za 3. mesto – Maribor SGD Strdin : Salonit Anhovo 2:1 (25:12, 8:25, 25:21)

V tekmi za bronasto kolajno sta se med seboj pomerili ekipi Maribor SGD Strdin in Salonit Anhovo. Maribor je tekmo začel v najmočnejši postavi, Primorci pa ne. Tako je bilo že v naprej jasno, da bomo gledali 3. niz. Tega so bolje začeli Mariborčani, vendar so jih igralci iz Kanala ob podpori bučnih navijačev hitro ujeli. Na sredini niza jim je kazalo še bolje, saj so povedli z rezultatom 17:15. S tem izidom pa se niso sprijaznili Mariborčani. Zaigrali so odločno, tako da je imel njihov najboljši igralec Rok Bračko lažje delo. Sedaj so Štajerci na krilih svojih navijačev prešli v vodstvo, ki ga do konca niza niso več izpustili iz rok. Tako so se zasluženo veselili bronaste kolajne.

Finale – ACH Zmajčki I : KEKOOprema Žužemberk 0:2 (23:25, 19:25)

Finalna tekma je upravičila svoj naziv. Srečali sta se dve najboljši ekipi v Sloveniji. ACH Zmajčki I in KEKOOprema Žužemberk sta pokazali, zakaj sta najboljši ekipi v Sloveniji. Ljubitelji odbojke so lahko na finalni tekmi uživali v predstavi obeh ekip. Prav neverjetno je bilo gledati, kaj fantje te starostne kategorije že zmorejo. Na trenutke so gledalci dobili občutek, da gledajo igrati kadete.

Zmajčki so niz začeli s prvo postavo. Trener Žužemberka je takoj po prvem servisu poslal v igro svoja dva najboljša igralca. Na igrišču sta si nasproti stala dva povsem enakovrednega tekmeca. Bolje so začeli gostje, vendar so zmajčki kmalu vzpostavili ravnotežje. Na igrišču in na tribunah se je kar iskrilo. Ni manjkalo lepih potez na eni in na drugi strani. Najboljši igralec turnirja Jure Legan je odlično vodil svojo ekipo, v napadu pa je bil, kljub dobremu bloku Zmajčkov skoraj neustavljiv. Vendar so imeli tudi zmajčki v napadu zelo razpoložene igralce. Jaka Prevorčnik, Žan Zajc in Nik Jerič so dobro parirali nasprotniku. Pri izenačenju na 23. točki smo videli najlepšo potezo na turnirju. Takrat je Jerič iz druge linije izvedel navidezni penal, kar je zmedlo gostujočo obrambo. Tako Zajcu brez bloka ni bilo težko zaključiti žoge. Pri 24. točki so bili v napadu uspešni gostje. 25. točko pa so zmajčki poslali v mrežo. Veselje na strani Dolenjcev je bilo izjemno.

Morda je kdo pričakoval, da je s tem tekme že konec, saj imajo igralci Žužemberka zelo dobro drugo postavo. Vendar so jim stali nasproti razpoloženi zmajčki. Na krilih navijačev so sredi niza povedli s 13:14. Po odmoru na zahtevo gostujočega trenerja pa se je tehtnica prevesila na stran gostov. Ti so se na koncu iskreno veselili zaslužene zmage in osvojitve naslova državnih prvakov. Zmajčki pa niso bili preveč razočarani. Srebrna medalja je imela za njih zlati sijaj.

Za srebrne zmajčke so vso leto garali in se na koncu veselili medalje Nik Filo, Marcel Šarko, Žiga Žolnir, Tej Enova, Žan Zajc, Naj Breznik, Gaj Elikan, Rok Eberl, Nik Jerič, Ivo Senih, Žiga Maj Mali in Jaka Prevorčnik. Zmajčke je vodil Andrej Jerič, pri vsem tem pa mu je pomagal Miha Kikelj in mnogi drugi.

Zmajčkom lahko na koncu le iskreno čestitamo!!!

You may also like...