Pot do brona kadetov na DP

Po bronasti kolajni mladincev, srebrni kolajni zmajčkov male odbojke, smo v nedeljo 22. 5. 2016 bero medalj v tej sezoni še povečali. V Novem mestu je bil namreč finalni turnir državnega prvenstva za kadete, na katerem so sodelovali tudi naši fantje. V dvorani Leona Štuklja so se na koncu veselili bronaste kolajne.

Zamujena priložnost v 1. nizu

Črnučani so polfinalno tekmo odigrali proti Žirovnici. Pred tem sta se med seboj pomerili ekipi Krke in Mislinje, v kateri so bili z 2:0 uspešnejši domačini. Naši fantje so v letošnji sezoni Žirovnico že premagali, vendar tudi kakšno tekmo že izgubili. Obetal se nam je ogorčen boj za vstop v finale.

V prvem nizu je tako tudi bilo. Obe ekipi sta tekmo začeli nervozno. Gorenjci so ogromno napak naredili pri začetnem udarcu. Na koncu so jih zbrali kar 8. Žal tega naši fantje niso znali izkoristiti. Nasprotno. Tudi sami so nasprotniku poklonili kopico žog, z napakami dotika mreže, dvojne žoge ali pa prestopa. Tako sta obe ekipi izenačeni vstopili v samo končnico. Rezultat je bil poravnan še na 23. točki. Zmage v 1. nizu pa so se veselili odbojkarji iz Žirovnice. Slednjim je dala zmaga v nizu dodatni zagon, naši fantje pa so popustili. V drugem nizu tako dvoma o zmagovalcu nikoli ni bilo. Žirovnica je zasluženo zmagala in se veselila poti v finale.

polfinale Črnuče ACH I : Žirovnica 0:2 (23:25, 17:25)

V znamenju dveh preobratov

Črnučanom je tako ostala le še možnost za osvojitev tolažilne nagrade. Bronaste kolajne namreč. V tekmi za tretje mesto finalnega turnirja za kadete, so nato naši fantje po težki borbi z 2:1 ugnali odbojkarje iz Mislinje.

Tokrat so naši fantje začeli silovito. Po visokem vodstvu se je obetal miren zaključek niza. Tako je tudi bilo, vendar so v sami končnici veliko več prikazali odbojkarji iz Mislinje. Vendar je bil njihov zaostanek prevelik. To pa je bil uvod v prvi veliki preobrat, ki so ga z lagodno igro na začetku drugega niza, zakuhali ravno naši fantje. Slika na igrišču je bila povsem drugačna kot v prvem nizu. Trenerki Marini Crnjac je z nekaj menjavami le uspelo ustaviti strm let navzdol. Ko je bilo videti že vse izgubljeno, so z nekaj dobrimi potezami poskrbeli za ravnotežje na igrišču. Za skoraj popoln ponovni preobrat pa so tokrat z napakami poskrbeli odbojkarji iz Mislinje. Ni dosti manjkalo in Črnučani bi se lahko veselili zmage z 2:0.

Tako pa smo lahko videli še 3 niz, ki je bil še najbolj izenačen na tekmi. Rahlo pobudo so imeli naši fantje, ki so na koncu zbrali dovolj moči in znanja in se veselili bronaste kolajne. In kot pravijo: Če zmagaš zadnjo tekmo na finalnem turnirju, boš šel domov zadovoljen. In tako je tudi bilo. Bravo, fantje!!!

za 3. mesto Mislinja : Črnuče ACH I 1:2 (21:25, 25:21, 12:15)

Za kadete Črnuč so igrali: Maj Slobodnjak, Tim Gregor Čečelič, Luka Zajc, Erik Kodrič, Luka Mivšek, Martin Valenčič, Filip Rutar, Urh Resman, Luka Mali, Jaka Udovč, Domen Kozinc, Nejc Jerič in kapetan Žiga Kumer. Fante je skozi celotno sezono uspešno vodila Marina Crnjac.

Naslov državnih prvakov je osvojila domača ekipa Krke, ki je v finalu s 3:1 premagala odbojkarje iz Žirovnice. Za konec velja pohvaliti domačine tudi za odlično organizacijo turnirja.

Rezultati turnirja:

polfinale Krka : Mislinja 2:0 (25:17, 25:23)
polfinale Črnuče ACH I : Žirovnica 0:2 (23:25, 17:25)

za 3. mesto Mislinja : Črnuče ACH I 1:2 (21:25, 25:21, 12:15)

finale Krka : Žirovnica 3:1 (17:25, 25:20, 25:19, 25:19)

KONČNI VRSTNI RED

1. Krka
2. Žirovnica
3. Črnuče ACH I
4. Mislinja

Najboljši posamezniki zaključnega turnirja:

Libero: Nejc Podlesnik (OK Mislinja)
Bloker: Aljaž Peljhan (OK Žirovnica)
Napadalec: Žiga Kumer (OK Črnuče ACH)
Podajalec: Aljoša Kafol (MOK Krka)
MVP – naj igralec: Leon Gorše (MOK Krka)

Video povzetek zadnje tekme (v novem oknu).

Tekst, fotografije in video: Andrej Jerič

You may also like...