U-19: Žiga in Martin državna prvaka na mivki

Na finalu državnega prvenstva v Kranju sta naša fanta Žiga Kumer in Martin Valenčič postala državna prvaka SLO v odbojki na mivki v kategoriji U-19, kar je lepa popotnica za svetovno prvenstvo na Cipru, ki ju čaka že čez par dni ter evropsko prvenstvo v Brnu, kamor odpotujeta avgusta in kjer bosta zastopala barve Slovenije.

V finalni tekmi sta naša fanta po zelo kvalitetni igri obeh ekip uspela zadržati hladno glavo in vroče srce ter v dramatični končnici prevesiti tehtnico na svojo stran in premagati leto dni starejša tekmeca s Štajerske.
Uspeh Žige in Martina sta dopolnila še Gregor Mihelčič in Jure Mavsar, ki sta osvojila končno 5. mesto.
Istočasno pa se je v Kranju odvijalo tudi finale državnega prvenstva v odbojki na mivki – kategorija U-21, kjer so bili naši fantje prav tako čisto pri vrhu. Žiga je s svojim soigralcem iz Portoroža (Sandi Dulai) osvojil končno 2. mesto, popolnoma črnuška naveza, Aleks Tepić in Gašper Plahutnik, pa sta za las zgrešila bronasto kolajno in sta na koncu osvojila 4. mesto.

Vsem našim fantom pošiljamo iskrene čestitke za dosežene rezultate in za prikazano igro. Žigu in Martinu pa želimo veliko športne sreče na bližajočem se svetovnem in evropskem prvenstvu v odbojki na mivki.

You may also like...