Črnuče – mladinski državni prvaki

V nedeljo 18.12.2016 so naši fantje iz ekipe Črnuče ACH v Hočah postali državni mladinski prvaki Slovenije in s tem dodatno potrdili svoj nesporen talent in potencial, katerega kažejo že v članskih ligah.Po skoraj treh desetletjih je to drugi mladinski naslov za naš klub.

Dosežen rezultat ni naključen, saj so naši fantje v to vložili zares veliko truda skozi leta in leta garanja na treningih in odrekanja pri določenih stvareh. Šola, učenje, trening, priprave in tekmovanja to je tisto, kar fantje najbolje poznajo, saj za vse druge stvari skoraj zmanjka časa. Kljub temu pa je skupno mnenje vseh fantov, da je bilo vse to vredno, saj so, ob takem doseženem uspehu, vsi težki trenutki že pozabljeni, medtem ko se bomo naslova državnih prvakov in vseh lepih trenutkov iz celotnega obdobja nastopanja v mlajših selekcijah – od male odbojke, starejših dečkov, kadetov in mladincev, vseskozi spominjali.

Fantje so se v vseh starostnih kategorijah uvrščali na finalni turnir in osvojili tudi 3 kolajne, kar je res lep uspeh. Okostje ekipe je skozi celotno obdobje ostalo enako, saj je kar 8 naših fantov skupaj igralo že na finalnem turnirju male odbojke, na kar smo v klubu zares ponosni. Vsekakor pa ne smemo pozabiti tudi vseh trenerjev, katerim se za njihov trud res iskreno zahvaljujemo, torej hvala Gregor, Tiho, Andrej, Jani, Samo, Tomi, Aljoša in Marko. Da pa o starših sploh ne govorimo, ste itak najboljši in hvaležni smo vam za vso podporo, ki jo dajete tako vašim sinovom kot tudi trenerjem in klubu.

V polfinalu smo premagali Šempeter….

Zbor fantov pred odhodom na finalni turnir, je bil kot običajno v Črnučah in že tam se je videlo, da so fantje odločeni oditi v Hoče, odigrati turnir in ZMAGATI. Prva polfinalna tekma se je odigrala med domačini iz Hoč in Mariborom. Mariborska ekipa, katera je bila okrepljena tudi z igralci iz OK Fram, je dokaj prepričljivo zmagala prvi polfinale z rezultatom 2:0.

Na igrišče so nato stopili naši fantje in že na ogrevanju, proti zelo solidni ekipi iz Šempetra, pokazali, da je ta dan rezerviran za njih. V tekmo so Črnučani vstopili zelo dobro in nepopustljivo ter si po zelo kvalitetni igri, že do sredine seta nabrali izdatno prednost šestih točk. Očitno pa je v tistem trenutki koncentracija našim fantom zelo padla in igralci iz Šempetra so naše fante v zaključku seta povsem ujeli. V dogajanje na igrišču sta v tistem trenutku, z minuto odmora, posegla naša trenerja Aljoša in Jani ter fantom povedala najprej nekaj krepkih, nato pa jih še umirila za nadaljevanje in set so s tesnim rezultatom osvojili naši fantje. Napotki obeh trenerjev pa so držali še v naslednjem setu, katerega je naša ekipa Črnuče ACH dokaj gladko dobila. Končni rezultat tekme je bil 2:0 (25-23, 25-14) za naše fante.

V finalu pa še Maribor….

Po odigrani tekmi za 3. mesto, kjer so Šempetrani porazili ekipo domačinov iz Hoč, je sledila finalna tekma med OK Črnuče ACH in OK Maribor.

Začetek tekme je bil s strani naših fantov odigran zelo nervozno in na silo, tako da so se napake kar vrstile. Posledično smo prvi niz izgubili, problem pa je bil predvsem v tem, da nismo uspeli razviti svoje igre. Zopet je moral vskočiti naš trenerski dvojec in v nadaljevanju tekme vprašanja o zmagovalcu ni bilo več. Fantje so se nekoliko sprostili in v nadaljevanju razvili svojo igro, ki temelji predvsem na dobrem servisu in sprejemu, ter odgovorni igri v elementu blok/obramba. Tekma se je končala z rezultatom 3:1 (19-25, 25-11, 25-18, 25-16). Veselje Črnučanov na igrišču po zadnji točki je bilo nepopisno, z veseljačenjem pa niso nič kaj zaostajali naši navijači (starši), ki so skozi celoten turnir bodrili naše fante in navijali ob spremljavi bobna, katerega pa je vrhunsko obvladoval »Bojč«.

Naj nazadnje še naštejemo vse naše fante, ki so postali državni mladinski prvaki Slovenije.
Aleks Tepič, Gregor Mihelčič, Aljaž Gornik, Din Hodžič Šlejkovec, Luka Strgar, Jure Mavsar, Žiga Kumer, Maj Slobodnjak, Martin Valenčič, Erik Kodrič, Filip Rutar, Luka Mivšek in trenerja Aljoša Novak ter Jani Malovič.
Poleg tega še omenimo, da je Martin postal najboljši igralec turnirja in Maj najboljši libero.

Turnir

Zgodovina

You may also like...