Mivka zaprašila ozračje

V Braslovčah v Savinjski dolini je v soboto potekal prvi turnir DP odbojke na mivki kategorije U15. Petindvajset ekip oz. parov se je postopoma podalo na igrišče in vneli so se boji, v katerih se je včasih kar iskrilo. V pisani konkurenci smo imeli Črnučani tri ekipe, če smo natančni, pa dve in pol, saj je Nik Jerič igral skupaj z Nikom Drnovškom, ki prihaja iz Kamnika. Dosegli so dobre rezultate, za odlično oceno pa je manjkala pika na i.

Najbolj pozitivno presenečenje sta od naših ekip prav gotovo pripravila dvojica Šarko/Jančič. Oba sta bila v letošnji sezoni člana naše B ekipe starejših dečkov. Na igrišče sta se podala pogumno in brezkompromisno. Rezultat tega pa so bile zmage. V zadnji tekmi sta po spodobnem vodstvu na koncu z minimalno razliko izgubila boj proti dvojici Cestnik/Donaj Magašić in tako osvojila 9.-12. mesto.

Prej omenjeni dvojici sta se v naslednji tekmi po robu postavila Drnovšek/Jerič. Po zelo dobri predstavi sta ju z 2:0 (15:13, 15:13) tesno ugnala in se s tem nekako oddolžila za poraz naše ekipe v prejšnjem krogu. Z zmago sta se Drnovšek-Jerič uvrstila v finale repasaža, kjer sta prikazala najboljšo predstavo na turnirju. Žal pa je bilo to za odtenek premalo saj je z 0:2 (13:15, 13:15) slavila dvojica Rus/Kržič. Vseeno pa sta bila Nika s končnim 5.-6. mestom kar zadovoljna.

To mesto pa ni povsem zadovoljilo naše dvojice Zajc/Prevorčnik, ki sta prav tako v drugi finalni tekmi repasaža tesno izgubila proti dvojici Matko/Planinšek 0:2 (13:15, 12:15). Naša fanta sta imela še nekoliko višje cilje od končnega 5.-6. mesta, ki pa jih bosta prav gotovo lahko uresničila na naslednjem turnirju. Glede na težave, ki jih je imel Jaka v zadnjem obdobju z boleznijo in kasneje s poškodbo gležnja, saj je na turnir prišel brez treninga lahko mirno zapišemo, da končna uvrstitev zares ni slaba.

Prah se je nad igrišči polegel in razjasnil se je pogled na goro Oljka. Fantje so se skupaj s spremljevalci podali še na osvežitev na bližnje jezero. Sonce je bilo že skoraj za gorami, ko smo utrujeni, pa vendar zadovoljni zapustili dolino zelenega zlata.

You may also like...