Zgodovinska zmaga

V vnaprej odigrani tekmi tretjega kroga v 1.DOL so odbojkarji Črnuč v hali Tivoli gostili Hoče. Štajerci so odlično začeli sezono. Pred tednom dni so namučili državne prvake, v soboto pa so premagali Maribor. Vendar so tudi naši fantje proti ACH-ju pokazali, da igrajo odlično. Obetal se je napet dvoboj in to se je tudi zgodilo. Prve, zgodovinske zmage v prvi ligi so se veselili Črnučani z rezultatom 3:1 (21, 15, -21, 23).

Črnuče : Hoče 3:1 (21, 15, -21, 23).

Hala Tivoli, 18. oktobra 2017, gledalcev 40, sodnika: Novak (Dvor) in Tomec (Novo mesto).

Črnuče: Kodrič, Mihelčič, Hafner 3, Čopi 11, Ponikvar, Tepić 4, Jurić 10, Donik 17, Kumer D 16, Slovnik 4, Uršič 5, Kumer Ž- libero; trener: Marko Brumen

Hoče: Radović 20, Drvarič 3, Cafuta 4, Šijanec 4, Špindler 2, Lobnik, Franc 4, Mantha 14, Berglez, Šikanič, Kšela, Ledinek – libero; trener: Aleš Andlovič.

Toča zgrešenih servisov

Zaradi sredinega termina se je tokrat na tribunah zbralo manj gledalcev, kot v uvodnih dveh krogih. Vendar je bilo vzdušje vse prej kot komorno. Igralci obeh ekip in nekaj glasnih gostujočih navijačev je pripravilo tudi domače gledalce, da so aktivno spremljali tekmo. Prvo točko na tekmi je dosegel Mantha, trener gostov pa je pri rezultatu 6:3 za domače zahteval prvi odmor. To se mu je obrestovalo, saj je bil rezultat poravnan na 6. točki, na prvi tehnični odmor pa so s točko prednosti odšli domači. Pri rezultatu 14:14 je Slovnika zamenjal Čopi. Po toči zgrešenih servisov na obeh straneh se nobena ekipa ni mogla otresti druge. Po dveh točkah Jurića so domači le povedli 24:20, zadnjo točko pa je prispeval David Kumer.

Dobro v napadu

Črnučani so bolje začeli tudi drugi niz, ki so ga povedli z 10:4, ko je gostujoči trener Andlovič zahteval že drugi odmor. Pri rezultatu 12:5 je Šikanič zamenjal prvega organizatorja igre gostov Drvariča. Domači so nadaljevali z dobro igro v bloku in napadu, kjer je bil zelo razpoložen Žiga Donik. Nasploh so bili v tem nizu v napadu vsi Črnučani na visokem nivoju. Prednost se je povečala na 16:7. Drvarič se je vrnil nazaj v igro, gostje pa so tudi z drugimi menjavami hoteli obrniti potek igre. Vendar jim to ni uspelo in Črnučani so imeli v žepu prvo osvojeno točko v prvi ligi.

Z odličnim blokom ponovno v igri

Štajerci so tretji niz začeli odločno in povedli s 6:2, ko je trener Marko Brumen zahteval prvi time out. To ni kaj dosti pomagalo. Gostje so povedli 11:3, do takrat pa so igrali kot prerojeni. Pri rezultatu 7:16 je bilo za domače videti že vse izgubljeno. Slednji so z nekaj blokadami in obrambami oživeli in gostje so pri vodstvu 16:18 zahtevali odmor. Blok in obramba sta bila v tem delu glavni orožji Črnučanov. Potem pa je Mantha pritisnil na servisu in razlika se je povečala na 5 točk. Domači so se nato zbrali in se približali na dve točki, več pa jim ni uspelo.

Velik preobrat in veselje ob zmagi

Četrti niz so bolje začeli igralci Hoč. Priigrali so si prednost 14:8. Po seriji napak so se domači le zbrali, naredili preobrat in na servis Tepića odšli na tehnični odmor s točko prednosti. David Kumer je Črnučane povedel v vodstvo 23:19. Pri sporni sodniški odločitvi v končnici si je rdeči karton prislužil trener Brumen, potem pa je pri vodstvu 23:22 zahteval pol minute odmora. V razburljivi, borbeni in nervozni končnici so se prve zmage v prvi ligi z rezultatom 25:23, zasluženo veselili domači odbojkarji.

Za konec velja omeniti še dobro in pogumno predstavo mladega libera Žige Kumra in pa kar 19 blokov domače ekipe. Nasploh velja pohvaliti vse igralce, ki so stopili na igrišče, trenerja, pa tudi tiste igralce, ki so dvoboj spremljali le s klopi. Še boljši vtis je na koncu pokvarilo 22 zgrešenih začetnih udarcev.

Stjepan Jurić, igralec Črnuč:

Definitivno smo naredili preveč napak na servisu. Jaz in vsi smo v prvem setu zares veliko grešili. To je stvar, ki jo moramo popraviti, tako kot še nekaj drugih. Vendar zmagi ne smemo gledati v zobe, glede na to, da je zgodovinska, torej prva v prvi ligi. Tri pike so ostale doma, tako da: super. Je pa v tej ekipi zelo veliko možnosti za napredek. To bomo dosegli s treningi.

 

You may also like...