Kadeti druge ekipe v A ligo!

Danes sta obe kadetski ekipi igrali zadnji, odločilni kvalifikacijski turnir za vstop v A ligo. Naši drugi kadetski ekipi je uspelo, prvi žal ne. Sliši se paradoksalno, vendar je resnično. Mlajši fantje naše druge ekipe so pač izkoristili ponujeno priložnost, ki jim jo je ponudil sistem kvalifikacij, tak, kot pač je.

Že pred zadnjim turnirjem je bila v boljšem položaju naša druga ekipa, ki je na dveh domačih tekmah potrebovala eno zmago z 2:0. V prvi tekmi proti zelo kvalitetni zasedbi iz Šempetra, so naši fantje začeli slabo in visoko izgubili prvi niz. Nekoliko bolje so nadaljevali v drugem, vendar zmaga gostov nikoli ni bila vprašljiva. V nadaljevanju so igralci SIP Šempetra premagali še Šoštanj in tako brez poraza končali kvalifikacije. Za želeno drugo mesto v skupini, ki še vedno vodi v A ligo, so morali naši fantje na zadnji tekmi turnirja premagati Šoštanj Topolšico z 2:0. To jim je tudi uspelo. Zelo dobro so odigrali prvi niz, ki so ga visoko dobili. V drugem so dobili priložnost še ostali fantje, ki so imeli kar veliko dela, da so premagali nasprotno ekipo. Z zmago so se kadeti naše druge ekipe na razpredelnici po točkah izenačili z Mislinjo. Prav tako po količniku dobljenih in izgubljenih nizov. Tako je na koncu za napredovanje odločal količnik vseh dobljenih in izgubljenih pik, ki so jih fantje dosegli na vseh tekmah. Ta pa je bil našo korist! Tako se zdaj napredovanja veselijo naši fantje! ČESTITKE!!!

4. krog- nedelja, 17.12.2017- OŠ D.Kumar, Ljubljana – 10:00, skupina E
Črnuče ACH II: SIP Šempeter 0:2 (8:25, 20:25)
SIP Šempeter : Šostanj Topolšica 2:0 (25:6, 25:12)
Šoštanj Topolsica: Črnuče ACH II 0:2 (7:25, 22:25)

In kakor so imeli srečo s sestavo ekip v kvalifikacijski skupini, kadeti naše druge ekipe, so imeli le te toliko manj fantje iz prve ekipe. V mnogo močnejši kvalifikacijski skupini so se z današnjima dvema zmagama v Kočevju, na koncu po točkah izenačili s Kostanjevico na Krki. Prav tako po količniku dobljenih in izgubljenih nizov. Zato je na koncu za napredovanje odločal količnik vseh dobljenih in izgubljenih pik, ki so jih fantje dosegli na vseh tekmah. Ta pa tokrat ni bil naši strani! Poleg Kostanjevice so kot prvo uvrščeni v A ligo napredovali še odbojkarji iz Žužemberka.

4. krog – nedelja, 17.12.2017 – ŠD Gaj, Kočevje – 10:00, skupina B
MOK Kočevje : Črnuče ACH 0:2
Črnuče ACH : Kostanjevica na Krki 2:1
Kostanjevica na Krki : MOK Kočevje 2:0

Tako bodo v najmočnejšem kadetske tekmovanju nastopali fantje naše druge ekipe, starejši kolegi pa bodo svoje izzive iskali v 3. DOL. Za neuspeh v kvalifikacijah gre vsekakor prvo razloge iskati pri sebi. Vseeno pa končni razplet, tako kot že vrsto let doslej kaže, da sistem kvalifikacij v tekmovanju kadetov in STD ni dober, ali pa vsaj ni pravičen. Na to v klubu opozarjamo že zadnjih nekaj let. Vendar noben naš predlog izboljšav ni bil sprejet.

You may also like...