Prva osvojena točka v skupini za obstanek

V 1. krogu zelene skupine 1. DOL za moške so Črnuče gostile HišoNaKolesih Triglav iz Kranja. V izenačeni tekmi so gostje po izenačenju v napetem četrtem nizu  podaljšali nalet in nato osvojili še odločilni peti niz.

Črnuče :  HišaNaKolesih Triglav  2:3 (25:16, 14:25, 27:25, 30:32, 10:15).

Dvorana Maksa Pečarja, gledalcev 60, sodnika Kern Matjaž (Kranj), Seifried Marko (Maribor).

Črnuče: Trobiš 9, Mihelčič, Mivšek, Čopi (C) 23, Vilar, Tepić 3, Rojnik 1, Gornik, Beravs 1, Rutar 4,  Pikl, Valenčič 10, Plot (L) in Slobodnjak (L). Trener: Zoran Kedačič.


HišaNaKolesih Triglav:
Erpič, Tučen, Bregant (C) 24, Godnič 2, Kos 18, Bošnjak, Pernuš, Mali 14, Libnik (L), Jenko 10, Maček 3, Glamočanin. Trener: Sašo Rop.

Obe ekipi sta igrali z nekoliko spremenjenima postavama glede na prejšnje srečanje v Kranju. Pri domačih je manjkal Slovnik, na mestu libera pa je prvikrat nastopil Miha Plot. Pri gostih nista igrala Bošnjak in Pernuš. Domači so odločno povedli s 4:0 in gostujoči trener Rop je že posegel s prvim odmorom, vendar vodstva niso uspeli zmanjšati. Glavnina napadalnih akcij Črnučanov je šla preko Čopija, manj pa preko Trobiša in Valenčiča. Gostom je točke zlasti uspešno nabiral korektor Bregant, vendar je bila zlasti zaradi odlične obrambe v črnuškem polju razlika nedosegljiva in niz so domači dobili na 16.

Drugi niz je prinesel drugačno podobo. Manj lastnih napak Kranjčanov, nenatančnost domačih napadalcev in boljša igra gostov v bloku so pripeljali do vodstva gostov s 7:14. Domači trener Kedačič je zaporedoma poskušal z menjavami. V igro so vstopili Mivšek, Mihelčič in Rojnik, vendar gostje niso popustili in so niz osvojili s 25:14.

Tretji niz se je začel izenačeno, vendar z množico napak pri začetnih udarcih na obeh straneh. Domačim je z ostrimi servisi težave povzročal Mali, v napadu pa sta bila učinkovita Bregant in Kos. Ekipi sta se ves čas menjavali v vodstvu. V končnici na razliko so bili Črnučani v prednosti, tretjo zaključno žogo za 27:25 je izkoristil domači bloker Tepić.

V četrtem nizu so nekaj točk razlike držali Kranjčani, ki so sicer ob nekaj asih zgrešili tudi precej servisov, vendar domačim ni in ni stekel napad. Za kratek čas sta v igro prišla Vilar na eni in Tučen na drugi strani, in na 21. točki so Črnučani ujeli priključek. Sledila je infarktna končnica. Prvo zaključno žogo so imeli gostje, nato so jih domači imeli na voljo pet zaporednih, a jih niso izkoristili. Ko se je gostom ponudila naslednja pri 31. točki, so bili uspešni in izenačili na 2:2 v nizih.

V petem nizu je bilo mogoče slutiti, da se domači po razočaranju ne bodo pobrali. Zaostajali so za nekaj točk, vendar je bil njihov izkupiček v glavnem plod lastnih napak Kranjčanov. Pri 6:10 je bila razlika že težko ulovljiva in gostje so se razveselili zmage z rezultatom 10:15 v odločilnem nizu.

Lahko rečemo, da so naši danes pokazali bistveno več, kot na prejšnji tekmi v Kranju. Če bi bili bolj učinkoviti v napadu, bi današnjo tekmo dobili. V vsakem primeru pa se je pokazalo, da lahko v zeleni skupini vsaka ekipa premaga vsako drugo.

Zoran Kedačič, trener Črnuč: »Tekma je bila borbena z obeh strani. Žal mi je četrtega niza in neizkoriščenih zaključnih žog. Potem se je bilo težko pobrati v petem nizu. Škoda, ker so se fantje danes zares borili in bi si zaslužili več kot eno točko. Ne glede na to, pa je treba čestitati Kranjčanom za prikazano. Naši fantje vedo, kaj je treba storiti v zeleni skupini, in mislim, da lahko z dobrimi obeti pričakujemo naslednjo tekmo.«


Sašo Rop, trener HišeNaKolesih Triglav:
»Pošteno povedano, sem se bal te tekme, ker nismo v dobrem stanju, tudi zaradi poškodb in bolezni. Iskreno rečeno, mislim, da je bila tekma primerna zeleni skupini: z veliko napakami obeh ekip. Z naše strani to ni bila optimalna igra, saj so nekateri moji igralci danes igrali po dolgem času. V vsakem primeru pa smo zelo zelo zadovoljni s to zmago.«

You may also like...