Postali smo ‘Naj športna ekipa Črnuč 2017’

Zveza športnih društev Črnuče je včeraj 7. decembra 2017 v dvorani Kulturnega doma Črnuče organizirala prireditev za NAJ ŠPORTNICA, ŠPORTNIK IN ŠPORTNA EKIPA ČRNUČ ZA LETO 2017. Za najboljšo moško ekipo v četrtni skupnosti Črnuče je bila proglašena naša prva članska ekipa. Žal se fantje zaradi natrpanega urnika treningov, prireditve niso mogli udeležiti, zato je pokal in priznanje prevzel predsednik kluba Gregor Kumer.

Prva članska ekipa, takrat pod imenom ČRNUČE ACH 1, je v sezoni 2016/17 dominirala v 2. državni odbojkarski ligi in si z osvojenim 1. mestom v konkurenci dvanajstih ekip prislužila napredovanje v 1.DOL, torej med deset najboljših odbojkarskih ekip v Sloveniji. V isti sezoni se ji je kot edinemu drugoligašu uspelo uvrstiti tudi med 8 najboljših ekip v pokalnem tekmovanju. Za ekipo Črnuč je igralo 2/3 doma vzgojenih igralcev. Zasluženo, prigarano, sanjsko, zmagoslavno! S temi besedami bi lahko opisali minulo črnuško odbojkarsko sezono, za kar so zaslužni naslednji igralci:

Člani članske ekipe OK ČRNUČE: Jurij Žavbi, Rok Matoš, Gašper Plahutnik, Aleksander Tepič, Nejc Uršič, Žiga Kumer, Svit Hafner, Bine Slovnik, Klemen Ponikvar, Din Hodžič Šlejkovec, Aljaž Gornik, Aleš Kegljevič, Aljoša Novak in Matevž Ogrizek. Trener ekipe: Marko Brumen

V tekoči sezoni 2017/18 se je ekipa nekoliko spremenjena in je še močnejša. Trenutno v prvi državni ligi zaseda 8. mesto v konkurenci 10. ekip. Fante lahko v tej sezoni spremljate v Hali Tivoli, v prihajajoči sezoni pa upamo, da že v novi športni dvorani v Črnučah.

You may also like...