Na pragu zgodovinskega uspeha

V 3. krogu zelene skupine 1. DOL so Črnučani v hali Tivoli gostili ekipo Krke. V pomembnem srečanju za obe ekipi so se zmage s 3:0 (23, 18, 11) veselili domači odbojkarji.

Hala Tivoli, 17. marca 2018, gledalcev 80, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Zajc (Ljubljana)

Črnuče: Mihelčič 1, Hafner, Čopi 13, Ponikvar, Tepić 1, Jurić 10, Donik 18, Kumer D. 8, Slovnik, Uršič 5, Valenčič, Kumer Ž. (L); trener: Marko Brumen

Krka: Erpič G. 2, Vrhovšek 9, Kosmina 5, Erpič U., Kafol, Pucelj 1, Bregar 9, Klobučar, Renko 2, Turk 5, Dimič, Ožbalt (L), Borin (L); trener: Jože Časar

Krka iz Novega mesta je bila še pred nekaj tedni v povsem nezavidljivem položaju. Vendar se je z zmagami v zadnjem obdobju ponovno vmešala v boj za obstanek. V tem boju gre Črnučanom še veliko bolje. Z današnjo zmago so si že tri kroge pred koncem, praktično zagotovili obstanek v prvi ligi. Da bo to tudi teoretično potrjeno, pa bodo morali še počakati.

Začetek tekme je bil izenačen. Nobena ekipa si ni priigrala občutne prednosti. Na drugi tehnični odmor so odšli Črnučani z dvema točkama prednosti. Gostje so povedli z 19:20, potem ko je napako v napadu napravil Donik. Domači so s trojnim blokom ponovno povedli z 22:21, trener gostov Časar pa je zahteval odmor. Prvo zaključno žogo so imeli Črnučani, vendar je niso izkoristili. To jim je uspelo v drugo, ko je bil v napadu uspešen Donik.

Z dvema uspešnima blokoma so domači igralci pri rezultatu 4:0 prisilili trenerja gostov k prvi prekinitvi. Prednost so zadržali tudi do prvega tehničnega odmora in jo do drugega povišali na 6. Pri rezultatu 17:11 za domače, je gostujočega organizatorja igre Puclja zamenjal Kafol. To jim ni prav dosti pomagalo, saj so Črnučani nadaljevali z dobro in raznovrstno igro. Drugi niz je z uspešnim blokom zaključil Jurić.

V tretjem nizu je pri zaostanku 1:5, organizacijo igre gostov, ponovno prevzel Pucelj. Nekoliko kasneje je tudi pri domačih Hafnerja zamenjal Mihelčič. Odbojkarji iz Novega mesta so vzeli odmor pri zaostanku 8:12. Takoj po tem se je z uspešnim blokom izkazal Mihelčič, tako da je razlika narasla na 5. Na servis je nato namesto njega ponovno vstopil Hafner, domači pa so z nekoliko sreče ob napadu Donika povedli za 6. Gostje so poizkušali še z nekaj menjavami obrniti potek srečanja, vendar jim ob razpoloženi domači ekipi to ni uspevalo. Pri vodstvu 20:10 je namesto Donika v igro vstopil še mladi Valenčič, Črnučani so goste mleli še naprej in se tako na koncu veselili zasluženo visoke zmage.

Takole pa so se fantje pripravljali na treningu par dni nazaj:

You may also like...