Medla domača predstava prve ekipe

V 4. krogu 1. DOL za moške je v Črnučah gostovala ekipa Šoštanj Topolšica. Domači še naprej ostajajo brez zmage, saj so jih gostje nadigrali z 1:3 (-16, -17, 26, -19).

Dvorana Črnuče, gledalcev 70, sodnika Pevc, Novak

Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi, Vilar, Gornik, Tepič, Kumer, Marovt, Rutar, Slovnik (C), Valenčič, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Šoštanj Topolšica: Javornik, Robida, Port, Boženk,
Planinc, Pavič, Mejal, Šoštarič, Uršič, Koren, Plankelj (L) in Menih (L). Trener: Rade Dačović.

Favorizirani gostje, ki se nahajajo v zgornji polovici lestvice, so v prvem nizu hitro prevzeli pobudo in si ustvarili prednost 16:10, ki so jo nato le še povečevali. Domačim sta preglavice povzročala zlasti občasni državni reprezentant Planinc in korektor Robida. Črnuški trener Brumen je poskušal s premešano postavo ter v igro poslal Gornika, Vilarja, Hodžiča in Mihelčiča, a brez vidnega uspeha. Gostje so prvi niz dobili na 16.

V drugem nizu sta oba trenerja zamenjala po enega igralca v začetni postavi, pri domačih je na mestu podajalca vstopil Mihelčič namesto Marovta, pri gostih pa Uršič namesto Paviča. Medla igra domačih je gostom puščala veliko prostora, Robida pa je še naprej pomenil nerešljivo uganko za domačo obrambo.

Črnučani so se zbrali šele v tretjem nizu, ko sta se razigrala Kumer, ki je na mestu sprejemalca zamenjal kapetana Slovnika, in bloker Rutar. Domači so vodili od samega začetka, imeli tudi že pet točk naskoka, a nazadnje zmagali na razliko 26:24.

Kljub prebujenemu upanju domačih navijačev pa so gostje v četrtem nizu spet vzeli stvari v roke in s pomočjo luknjaste obrambe domačih gladko pripeljali tekmo do konca in niz zaključili s 25:19

IZJAVI IZ OBEH TABOROV

Marko Brumen, trener Črnuč:

»Naša ekipa žal rabi dva seta, da se je spravila v ritem. Ni dovolj zaupanja, fantje so zaenkrat premalo samozavestni. Mislim, da znajo več, kot so pokazali, res pa je, da so nas v teh prvih krogih tekmovanja ovirale poškodbe. Poraz je bil pričakovan, ne pa tudi tako slaba igra v prvih dveh setih.«

Rade Dačović, trener Šoštanja:

»Čestitam svojim igralcem za zmago in dobro igro. Pričakovali smo težko tekmo, ker so Črnuče iskale svojo prvo zmago. Danes smo bili dobri predvsem pri začetnem udarcu in v komunikaciji blok – obramba.«

You may also like...