Derbi sredine prvoligaške lestvice

Po pomembni drugoligaški tekmi bo v soboto ob 19. uri sledil še prav tako zanimiv prvoligaški obračun sosedov na prvenstveni lestvici, k Črnučam (6. na lestvici) namreč v goste prihaja Panvita Pomgrad (5. na lestvici). Katero moštvo je bolje izkoristilo novoletni premor?

Trener Črnuč Jurij Žavbi pravi:

V soboto nas proti gostom iz Murske Sobote čaka pomembna tekma, ki bo zelo verjetno odločala o petem mestu na prvenstveni lestvici po končanem drugem delu državnega prvenstva. Nasprotniki imajo na papirju resda bolj izkušeno ekipo od naše, vendar pa smo v letošnji sezoni že nekajkrat dokazali, da se lahko ob dobri igri dobro kosamo s praktično vsemi ekipami v ligi. V prvem delu sezone smo proti tokratnim nasprotnikom gladko izgubili, kar nam daje še dodatni motiv, da tokrat pred domačim občinstvom zaigramo bolje. Niti najmanj ne dvomim, da nam bo to tudi uspelo.

Zanimivosti v igralski zasedbi:

  • Znova bomo na parketu videli bratovski dvoboj. Bo uspešnejši starejši Jakob Rojnik (Panvita Pomgrad) ali mlajši Matic Rojnik (Črnuče)?
  • Prejšnja tri leta je bil sedanji korektor Panvite, Connor McConnell soigralec nekdanjega črnuškega blokerja Erika Kodriča, na drugem koncu sveta, v ekipi kanadske univerze New Brunswick.

Vabljeni v dvorano Maksa Pečarja na sobotni odbojkarski večer in podprite domače fante!

(V skladu z veljavnimi predpisi je za obiskovalce potrebno izpolnjevanje pogoja PCT)

You may also like...